Növeszted a hajadat az új évben? Négy tipp, és könnyebben megy

Forrás: AFP/Jason Merritt -
frizurakészítés frizura haj hosszú haj rövid haj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új év, új frizura. Új frizura, új élet. Az utóbbi pedig fordítva is igaz. A pixie is lehet szexi, az állig érő is nőies, de mi van akkor, ha elmúlik a lelkesedés, és újra vágyod a hosszú hajat? Néhány trükk segít, hogyan kezeljük a formátlanra nőtt frizurát.

Aki próbálta már rövid (tényleg rövid) haját újra félhosszúra növeszteni, annak nem kell mondanunk, mennyi bosszúságot okoznak a kezelhetetlen, megnyúlt, formájukat vesztett tincsek. Az ember nemcsak a haját, az egész világot utálja olyankor. Pedig egy kevés hajformázó, néhány hullámcsat és hajékszer felejthetővé teheti az előre utált átmeneti időszakot.

Forrás: Thinkstock

Tipp #1: Ritkítsd - de ne a hajadat!

Először is kezdj el ritkábban járni fodrászhoz. Ha a rövid hajad miatt három-négyhetente megfordultál a szalonban, akkor told ki a fodrászmentes időszakokat először két héttel, majd akár egy hónappal is. Így elég időt adsz a hajadnak, hogy nőjön néhány millimétert vagy akár egy centit is. Másrészt a fodrászod is kap esélyt, hogy hosszabb tincsekből alakítsa ki az új formát úgy, hogy vállalható frizura legyen a végeredmény.

Life.hu tipp

Először a fejtetőn lévő tincseket hagyd megnőni, és csak utána növeszd össze a többivel.

Tipp #2: Az egyenes legyen göndör, a göndör pedig egyenes!

Használj gyakrabban hajvasalót vagy hajcsavarót! Mindkét eszközzel változtathatsz a haj megszokott textúráján, amelytől a frizurád kevésbé lepukkant/igénytelen látványt nyújt.

Forrás: Thinkstock

Tipp #3: Fodrász helyett költs gyönyörű hajékszerekre!

Az egyenesre kihúzott vagy begöndörített tincsekkel tovább is lehet játszadozni néhány hajcsat segítségével. A kreativitásnak csak az idő és a fantáziád szab határt. Egyszerűbb és gyorsabb módszer, ha a hajcsatok helyett hajékszerrel, díszes hajráffal formázod a hajad. Szerencsére ma már a választékra sem lehet panasz, hiszen számtalan üzlet kínál ilyeneket.

Tipp #4: A vizes hatás elegáns

Ha elegáns eseményen van jelenésed, akkor választhatod a vizes hatású (azaz száradás után is nedves hatást keltő), hátrafésült vagy oldalválasztékos hajat. A frizura elkészítéséhez érdemes vizes hatású hajzselét vagy habot használni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.