Sztárok és az önfeláldozás

Forrás: AFP/Matthew Mirabelli -
Vilmos herceg Magyarország Rippel Ferenc celeb példa Aranyanyu 2014 sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztárok, akik reflektorfényben élnek, minden egyes tettükkel hatással vannak a hétköznapi emberek életére. Azoktól, akik helyes döntéseikkel, példaértékű tetteikkel hívják fel magukra a figyelmet, sokat tanulhatunk. Íme, három közismert név, akik megmutatták: tőlük és családjuktól nem áll messze az önfeláldozás sem. 

Felesége helyett anyósa akarta kihordani Rippel Feri kisfiát – végül a nénikéjétől kapott petesejtet

Li

Amikor már úgy tűnt, nincs megoldás, Rippel Feri volt nejének, Simó Viviennek az édesanyja felajánlotta, hogy ő maga hozza világra unokáját. Vivien azután szülte meg az artistával közös gyermekét, hogy petefészekrákot diagnosztizáltak nála. De a kis Krisztofer születését sok gond előzte meg. „Már túl voltam a kemón, és a gyógyulás útjára léptem. Mivel a méhemen kívül szinte mindent kipakoltak odabentről, felkerestük az ország egyik legismertebb, lombikbébiprogrammal foglalkozó meddőségi klinikáját, hogy gyerekünk legyen. Azt mondta az orvos, hogy ha teherbe ejtenek, valószínűleg a gyerekkel a hasamban fogok meghalni, mert annyira veszélyes a rák után. Végtelenül el voltunk keseredve. Anyu ekkor azzal az elképesztő ötlettel állt elő, hogy majd ő kihordja és megszüli a gyermekünket. Ekkor azonban közölte velünk az orvos, hogy a dajkaanyaság Magyarországon tilos, és ahol engedélyezik, ott is 35 év a felső korhatár. Három méregdrága sikertelen orvosi próbálkozás után egy fecskendővel otthon is többször megpróbálkoztunk a megtermékenyítéssel, de hiába. Nem sikerült. Végső elkeseredésünkben elmentünk egy genetikushoz, aki azt mondta, hogy a petefészekrák nem hormonális eredetű, ezért a terhesség megtartását célzó hormonok adásával nem indulhat be a rákos sejtosztódás. Magyarul nem veszélyes. Ez reményt adott, s már csak az kellett, hogy egy közeli rokon adományozzon nekem petesejtet. Kriszti, a nénikém pedig azonnal felajánlotta. Ezt összehozták Feri spermájával, majd beültették a méhembe.

A Jóban Rosszban dokija rendszeres véradó

Forrás:Gazdag Tibor/Facebook

A véradók világnapján különleges vitorlásversenyt rendeztek a Balatonon idén nyáron. Harminc olyan gyermek vitorlázhatott, akik korábban hosszú ideig kórházban voltak, és összesen több mint ezer egység vérre volt szükségük, hogy felépüljenek. Magyarországon négymillió ember adhatna vért, de csak közel háromszáz-négyszázezer ember tekinthető rendszeres véradónak. Gazdag Tibor, a Jóban Rosszban színésze is köztük van. "Kéthavonta lehet vért adni, addigra regenerálódik a szervezet. Amikor esemény van, igyekszem ott lenni, és igyekszem vért adni. Azóta vagyok rendszeres véradó, amióta a Ments Életet Alapítványt csináljuk. Célunk, hogy az emberek lássák, vannak mellettük olyan emberek, akiket esetleg ismernek a televízióból vagy máshonnan, híres sportolók, zenészek, stb. Remélem, hogy ez egy példa tud lenni, hogy mi is ott vagyunk velük" - mondja Gazdag Tibor, aki szeretné felhívni a társadalom figyelmét a rendszeres véradás fontosságára.

Miért?

Miért csak akkor adunk magunkból, amikor már túl késő? Olvasd el egy korábbi cikkünket erről, ITT.

Egy példa külföldről is: Vilmos herceg megmentett egy fuldokló lányt

Forrás: AFP/Matthew Mirabelli

Két évvel ezelőtt Károly herceg nagyobbik fia még ki sem pihente a 2012-es Olimpián való szurkolást, de már újra munkába is állt és megmentette egy lány életét. Azok, akik azt hiszik, hogy a királyi család mindössze reprezentatív feladatokat lát el, azok nagyot tévedtek! A brit trónörökös, Vilmos herceg a Royal Air Force tagjaként egy 16 éves lányt mentett meg a vízbefulladástól. A két lány a tengerben szörfözött, amikor a fiatalabbikat elsodorta egy hullám. A nővére megpróbált rajta segíteni, aminek következtében ő került életveszélybe. A hullámok két szikla közé sodorták, ahonnan már nem volt ereje kiúszni. Amíg 13 éves húgát más szörfösök megmentették, addig a 16 éves lány egyre nagyobb bajban volt, ugyanis az erős hullámok és a sziklák miatt csupán a levegőből lehetett kimenteni. A közeli támaszpontról Vilmos herceg és csapata mindössze 38 másodperc alatt odaértek a fiatal lányhoz, akit sikeresen kimentettek a vízből. Nem ez volt az első eset, hogy Vilmos herceg megmentette valaki életét, egy évvel korábban két tengerészt húzott ki a tengerből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.