Dráma, romantika, titkok - Ismerd meg a Fazilet asszony és lányai című török sikersorozat karaktereit

Forrás: Facebook -
TV2 magazin török sorozat Fazilet asszony és lányai
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tévénézők február 4-től minden hétköznap megtekinthetik a Fazilet asszony és lányai című sorozatot a TV2-n. Dráma, romantika, titkok, valamint a pénz és a szegénység is terítékre kerül, de valójában mit érdemes tudni a török sikerprodukcióról?

Fazilet Çamkiran szegény özvegyasszony, aki egyedül neveli két lányát, Hazant és Ecet. Gyermekei minden szempontból különböznek egymástól, ám egyetlen dologban mégis hasonlítanak: egyikük sem ápol jó kapcsolatot Fazilettel. Az asszony képes bárkin átgázolni annak érdekében, hogy maga mögött hagyhassa a nyomort és a szegénységet, amibe beleszületett. Elhatározza, hogyha kell, akkor a lányai sikerei árán, de eléri a célját és belép a török elit szférába.

Hazan és Ece

Az asszony legidősebb lánya a húszas éveiben járó Hazan, aki határozott, olykor arrogáns, szókimondó fiatal nő. A hétköznapokban igyekszik láthatatlanul élni az életét, azaz fenékig érő haját baseball sapka alá rejti, gyönyörű arcát nem sminkeli, és csinos, kisportolt alakját hatalmas zsákruhákban rejti el. Munka közben megismeri a szívtipró Sinant, akiért Hazan az első pillanattól kezdve odavan. A lány számára elképzelhetetlen, hogy bármi komoly kialakuljon közöttük, de mivel Sinan jómódú családból származik, így Fazilet a kezdetektől támogatja a kapcsolatukat.

A Fazilet asszony és lányai sorozat főszereplői. Forrás: Facebook

Az anyjuk kedvence mégsem ő, hanem Hazan húga, a szépséges Ece. Fazilet úgy gondolja, hogy kisebbik lányának élnie kell az adottságaival, így segíti őt abban, hogy modell lehessen belőle. Ece időközben beleszeret a szomszéd fiúba, Yasinba, de az anyja nem pártolja szerelmüket.

Sinan és Yagiz

Sinan egy igazi rosszfiú, aki imádja megbolondítani a nőket. Hazan először közömbös számára, de mivel a lány nem adja könnyen magát, így idővel felkelti a szívtipró érdeklődését. Sinan testvére, Yağız az Egemen-család kedvence. A két fiút össze sem lehet hasonlítani, mert lázadó testvérével ellentétben Yağız erős, megfontolt és tudatos személyiség, akit apjuk mindig arra nevelt, hogy ne kövesse el harmadik testvérük, Gökham hibáit. Az epizódok során kiderül, hogy Sinan és Yağız szívét ugyanaz a nő rabolta el, aki nem más, mint Hazan. A cselekményszál nemcsak amiatt lesz izgalmas, hogy Fazilet idősebbik lánya melyik Egemen fiút választja, hanem attól is, hogy a két testvérpár sorsában milyen fordulatok fognak bekövetkezni.

A sorozatban szerepet kap a „szerencsecsinálás" motívuma, ahogy az önfeláldozó anya mindent megtesz azért, hogy lányai többre vigyék az életben. Fazilet asszonynak kapóra jön, hogy lányai az Egemen-család fiaival kerülnek kapcsolatba. A történet során betekintést nyerünk a török elit életébe, a gazdagság és a fényűzés világába, melyet – ahogy a sorozatokban megszokhattuk – a készítők kimaxoltak a megvalósításban. A szerelmi szálak, a családi titkok és az érdek vezérelte önző tettek megfűszerezik az epizódokat.. A sorozatnak megvan a maga varázsa, és a készítőknek sikerült ismét egy lebilincselő történetet alkotniuk.

A Fazilet asszony és lányai a debütálásakor óriási sikert aratott Törökországban, sőt a produkciót számos díjjal jutalmazták. A címszerepet az ötvenhárom éves Nazan Kesal játssza, akivel a tévénézők a Remények földje című sorozatban is találkozhatnak. Az özvegyasszony lányait alakító két színésznőt, Deniz Baysalt (Hazan) és Afra Saraçoglut (Ece) a magyar közönség először ebben a sorozatban láthatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.