A vádemelés ellenére elhagyja Spanyolországot Shakira: ide költözik a gyermekeivel

Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jason Merritt -
Shakira adócsalás Gerard Piqué költözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Grammy-díjas popsztárt 2019-ben vádolták meg azzal, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót külföldi bevételei után, holott már Spanyolországban élt. A kolumbiai énekesnő ellen vádat is emeltek adócsalás miatt, de úgy tűnik, őt ez nem érdekli, Gerard Piqué-vel közös két gyermekével jövőre Miamiba költözik.

A 45 éves popsztár, akinek világszerte több mint 80 millió lemeze kelt el, ártatlannak vallja magát, és elutasította, hogy vádalkut kössön a bírósági tárgyalás elkerülése céljából. A spanyol ügyészség jelezte, hogy nyolc év börtönt és hatalmas összegű pénzbírságot fog kérni Shakirára, ha bűnösnek találják.

Ártatlanságának hangsúlyozása mellett az énekesnő befizette a spanyol költségvetésbe a követelt összeget és kamat címén három millió eurót, így védői szerint már végképp nem tartozik semmivel.

A vádemelés ellenére elhagyja az országot Shakira: ide költözik a gyermekeivel Forrás: AFP/2014 Getty Images/Jason Merritt

Úgy tűnik, Shakira a vádemeléssel nem igazán foglalkozik, a katalán sajtó szerint ugyanis az új év elején Barcelonából Floridába költözik fiaival, Milannal és Sashával – írja a Daily Mail.

Gerard Piqué, aki szombaton a barcelonai Camp Nou stadionban vonult vissza a futballtól, állítólag engedett Shakira kívánságának, hogy elkerülje a csúnya bírósági válócsatát.

"A gyerekek Barcelonában töltik a karácsonyt, de amint 2023 elkezdődik, ügyfelem elbúcsúzik, és fájdalmas áldozatot vállal azért, hogy gyerekei ne éljenek át még traumatikusabb elválást szüleik között"
– nyilatkozta Piqué ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.