Vége, befejezte: 21 év után komoly döntést hozott Angelina Jolie

Forrás: Getty Images/FilmMagic/Christopher Polk -
lemondás Angelina Jolie ENSZ
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonegy évi szolgálat után Angelina Jolie lemondott az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottjaként betöltött tisztségéről. Az amerikai színésznő a jövőben másképp kíván dolgozni,  és átfogóbb humanitárius kérdésekben.

"Az ENSZ-ben végzett húszévi munka után úgy érzem, itt az ideje, hogy másképp dolgozzam, közvetlenül elkötelezve magam a menekültek és a helyi szervezetek iránt" - írta Angelina Jolie a főbiztosság által pénteken közzétett közleményében.

"Angelina Jolie nagyon hosszú ideig volt az UNHCR humanitárius ügyekben dolgozó fontos partnere. Nagyon hálásak vagyunk neki a szolgálatban eltöltött évtizedeiért, elkötelezettségéért és a megkülönböztetett figyelemért, amelyet a menekültek és a menekülésre kényszerítettek iránt tanúsított" - hangsúlyozta Filippo Grandi, a világszervezet menekültügyi főbiztosa.

Angelina Jolie lemond ENSZ-megbízatásáról Forrás: Getty Images/FilmMagic/Christopher Polk


Az évek során Angelina Jolie, Hollywood egyik legemblematikusabb arca több mint hatvan utazást tett különböző helyszíneken, hírnevét és médiára gyakorolt vonzerejét utazásai során a menekültek ügyének szentelve.

Nemrégiben Jemenben és Burkina Fasóban járt az UNHCR képviseletében, hogy a világban a leginkább alulfinanszírozott és legkevesebb érdeklődést kiváltó, szükséghelyzetben élő belső menekültekkel találkozzék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.