Harry herceg szerint ott kezdődtek a problémák, hogy Meghan népszerűbb volt Katalin hercegnénél

címlap Sussex hercegnéje Meghan Markle Meghan hercegné Katalin hercegné Vilmos herceg Sussex hercege népszerűség dicséret Harry és Meghan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sussexi herceg és felesége úgy gondolják, akkor fordult rosszabbra a sorsuk, amikor a palota ráébredt, hogy Meghan Markle jóval népszerűbb, több címlapot kap, mint Katalin hercegné. 

Harry herceg és felesége, Meghan hercegné saját dokumentum-sorozatában számos kritikát megfogalmaz a brit uralkodócsaláddal szemben, illetve nehezményezik a velük való, szerintük indokolatlanul kegyetlen bánásmódot. Úgy gondolják, az eseményeknek ők nem okozói, csupán elszenvedői, áldozatai.

Jobboldalon Vilmos walesi herceg és Katalin hercegné, balról Harry herceg és Meghan Markle Forrás: Pool/Samir Hussein/WireImage - Anadolu Agency via AFP

Harry a dokusorozatban többek között arról is beszél, hogy szerinte rengeteg baj okozója, hogy felesége, Meghan Markle sokkal népszerűbb volt a sajtó körében, mint Katalin hercegné. A pár szerint a kálváriájuk akkor kezdődött, amikor 2020-ban ausztráliai útjukon bejelentették, hogy gyermeket várnak. A terhessége ellenére Meghan férjével még 76 hivatalos programon jelent meg, ami számára igen megterhelő volt. Harry szerint ez volt az a pont, amikor a palota ellenük fordult, mivel fenyegetésnek élték meg, hogy felesége népszerűbb, mint bátyja, a trónörökös felesége, Katalin.

A kis herceg szerint azonban erről nem a felesége tehet, ahogy édesanyja, Diana hercegnő sem volt felelős azért, mert jobban szerették őt, mint Károlyt.

"Ha az a fél, aki beházasodik a családba, ellopja a rivaldafényt, vagy jobban végzi a feladatait, mint az, aki beleszületett, az felborítja az egyensúlyt. Mert addig az ember azt hitte, hogy kizárólag úgy növelheti vagy javíthatja a hírnevét, ha minél többet szerepel az újságok címlapján. Azt viszont a média dönti el, kit rak a címlapra" - magyarázta Harry, aki szerint Meghan akkor döbbent rá, mi folyik körülötte, amikor egyik reggel magát látta a Telegraph címlapján.

A hercegi pár a királyi családot okolja azért, hogy míg az esküvő után Meghant folyamatosan dicsérte a sajtó, az ominózus eset után már csak Katalint emelték ki, magasztalták, az ő feleségét viszont darabokra szedte a brit média.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.