Megjelent a nyilvánosság előtt Vilmos herceg: apja és felesége betegsége óta először szólalt meg

Vilmos herceg
AFP/NurPhoto/London - James Shaw
királyi család betegség katalin hercegné Vilmos herceg Károly király
Vilmos herceg beszédet mondott a londoni légimentő-szolgálat gáláján: megköszönte azt a sok-sok támogatást, amit apja és felesége kapott.

Nehéz időszak van a királyi család mögött, és megpróbáltatásaiknak még nincs vége. Katalin hercegné komoly hasi műtéten esett át, Károly királyt pedig rákkal diagnosztizálták. A hír hallatán Harry azonnal repülőre szállt, hogy meglátogassa apját, de a hírek szerint Vilmossal nem találkoztak. A hercegnek most egyébként is megszaporodtak a feladatai, hogy a család két tagja is egészségi gondokkal küzd. Szerdán vissza is tért a kötelességeihez, a londoni légimentő-szolgálat gáláján mondott beszédet.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Katalinnak és az édesapámnak küldött kedves és támogató üzenetekért. Ez mindannyiunknak nagyon sokat jelent.

Mondhatjuk, hogy az elmúlt hetek főként az orvosi dolgok körül forogtak. Úgyhogy úgy gondoltam, eljövök egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszakadjak ebből az egészből" - mondta Vilmos. A herceg ezután méltatta a londoni légimentő-szolgálat által nyújtott elsőrangú ellátást - írja a People. Az est díszvendége Tom Cruise volt, akit azzal viccelődve üdvözölt Vilmos herceg, hogy reméli, a Mission: Impossible következő részéhez nem tőlük kölcsönöz majd helikopetert, mert "mindannyian láttuk a képernyőn, hogy - hogy is mondjam - úgy tűnik, te másképp értelmezed a normális igénybevételt, mint mi."

Ők lépnek Károly helyébe, ha az uralkodó nem tudja ellátni a feladatait

Ha az uralkodó nem tud hivatali ügyekben eljárni, az államtanácsosok veszik át a feladatait. De kik tölthetik be ezt a szerepkört? A Buckingham-palota hétfőn este adott ki közleményt arról, hogy III. Károlynál rákot diagnosztizáltak. Az uralkodó kezelését megkezdték, ezért vált aktuálissa a kérdés, hogy ki léphet a helyébe.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.