Rákot diagnosztizáltak Károly királynál

III. Károly, Károly király
Forrás: AFP/Jane Barlow -
betegség III. Károly rák Harry herceg kezelés
A Buckingham-palota hétfőn este jelentette be, hogy az uralkodó súlyos beteg.

A Buckingam-palota hétfőn este közleményt adott ki, amelyben ez áll: „A király közelmúltbeli, jóindulatú prosztata-megnagyobbodás miatti kórházi beavatkozása során aggodalomra okot adó problémát észleltek.  Az ezt követő diagnosztikai vizsgálatok rákot rákot mutattak ki nála. Őfelsége  megkezdte a kezeléseket, amely idő alatt az orvosok azt tanácsolták neki, hogy halassza el a nyilvános szereplést. Ezen időszak alatt Őfelsége a szokásos módon folytatja az állami ügyek intézését és a hivatalos papírmunkát. A király hálás az orvosi csapatnak a gyors beavatkozásért, amelyet a közelmúltban elvégzett kórházi eljárásának köszönhetően tettek lehetővé. Továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várakozással tekint a mielőbbi visszatérés elé a teljes körű nyilvános szolgálathoz. Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja diagnózisát, hogy megelőzze a spekulációkat, és abban a reményben, hogy ez segítheti a közvélemény megértését mindazok számára, akiket világszerte érint a rák” - olvasható, azt azonban nem említik, hogy Károlynak melyik szervét érinti a betegség.  

Az udvar tájékoztatása szerint III. Károly a lehető leghamarabb szeretne visszatérni közfeladatainak ellátásához - írja a Bors

Úgy tudni, Harry herceg a hír hallatán azonnal hazautazott beteg édesapjához

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.