A cuki, a rejtélyes, a sztár: ők a kedvenc filmes nyulaink

Zootropolis, Zootopia, nyúl
https://www.facebook.com/DisneyZootopia/ -
filmajánló nyúl húsvét
Ha húsvét, akkor nyuszik, de vajon melyek voltak a mozivászon legemlékezetesebb tapsifülesei? Listánkról kiderül!

Alice Csodaországban (1951)

Ha fiktív nyulakról van szó, akkor megkerülhetetlen Lewis Carroll meséjének ugrándozó szereplője, akinek üregébe esve kerül át egy különös világba a főszereplő kislány. Az Alice Csodaországban a filmtörténet során számos feldolgozást kapott, melyek közül a legnevezetesebb a Disney-féle változat, a legfrissebb pedig Tim Burton keze munkája. De a másik világba hívó fehér nyúl önmagában is sokat idézett szimbólummá vált, elég csak a Mátrixra gondolnunk.

Gyalog galopp (1975)

A film, ami megteremtette a vérnyúl fogalmát: a brit humor csúcsát jelentő Monty Python csapat nem csak az Arthur király mítoszt állította a feje tetejére az álközépkori filmjében, de az ugrándozó, cuki tapsifülesek imidzsét is. A forgatáson pedig úgy bekenték vörös festékkel szegény nyuszit, hogy aztán képtelenek voltak lemosni róla.

Roger nyúl a pácban (1988)

Élő és animációs szereplők összehozásában forradalmi fejleménynek számított a maga idejében a Roger nyúl a pácban, ami egyben egy film noir zsánerparódia is, az egyik főszerepben egy filmcsillag karakterrel. Aki történetesen rajzolt hollywoodi nyúlsztár, de ebben a világban ez cseppet sem különös.

Space Jam – Zűr az űrben (1996)

Ha már a rajzolt nyúlsztárokról esett szó, akkor itt a helye a listánkon minden idők leghíresebb animációs nyulának, Tapsi Hapsinak is. Az ő bolondos kalandjait a legtöbb esetben a televízióban élvezhették-élvezhetik a nézők, de azért a filmvászonra is eljutott néhányszor. A legemlékezetesebb alkalommal pedig még maga Michael Jordan és Bill Murray oldalán is kosarazott!

Donnie Darko (2001)

Még egy nyúl, aki cseppet sem cuki, sőt a Gyalog galoppal ellentétben már csak annak se néz ki. A Jake Gyllenhaal befutását hozó kertvárosi misztikus látomásban az óriás nyúl leginkább szimbólumként szolgál, de hogy roppant hatásos a jelenléte, az biztos.

Wallace és Gromit és az elvetemült veteménylény (2005)

Az elvetemült veteménylény természetesen egy nyulat jelöl a címben, méghozzá egy különösen veszélyes teremtményt, legalábbis a kiskertre nézve. A két legendás gyurmahős kénytelen felvenni vele a harcot ebben a legjobb animációs film Oscarját is elnyerő mókás mesében.

 

Zootropolis – Állati nagy balhé (2016)

A Disney stúdió utóbbi éveinek legeredetibb alkotása ez az animációs film noir-paródia, ami egy csupán állatok lakta világban és városban játszódik. Itt lehet eltökélt rendőr egy nyuszilány is, és a ravaszdi rókáról is kiderülhet, hogy igazából vajból van a szíve. Ha pedig már a húsvétnál tartunk: a történet főgonosza egy aranyos, bolyhos, ártatlan(nak tűnő) bárányka.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.