Palatinus strand strand Dagály fürdő Római-part Budapest árvíz strandszezon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2013. június 18-án megdőlt a melegrekord Budapesten, 35,7 fokot mértek Újpesten. A hőségriadó alatt aki csak teheti, a strandra menekül, kérdés, hogy a történelmi dunai árvizet követően hol mártózhatnak meg a budapestiek. A Life.hu ennek járt utána.

Április 20-ával megkezdődött a strandszezon, ekkor nyitott meg a Gellért fürdő. Ez követte az összes budapesti strand, amelyek közül a legtöbb friss szolgáltatásokkal, új csúszdákkal, családi és egyéb kedvezményekkel várta a nap és a víz szerelmeseit. A Duna áradása azonban több létesítményt is ellehetetlenített hosszabb vagy rövidebb időre.

Mikor mehetsz újra a Palatinusra?

A Margitsziget teljes lezárása miatt ideiglenesen bezárták a Palatinus strandot is. A sziget azonban a nyitás után sem lesz biztonságos, ugyanis a fellazult talaj miatt a fák még mindig kidőlhetnek. Így első körben csak a szállodákig nyitják meg a népszerű szabadtéri helyszínt. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingosztályától megtudtuk, hogy leghamarabb június 21-én, pénteken nyithat a Palatinus. A helyreállítási munkálatok - ahogy ezt a Life.hu május 19-én megírta - jelenleg is tartanak. "Mi bármikor tudnánk nyitni, de jelenleg péntekre készülünk" - mondta el a Life.hu-nak a BGYH Zrt. munkatársa.

Forrás: www.palatinusstrand.hu
Forrás: www.palatinusstrand.hu

Részlegesen, de látogatható a Dagály

A Dagály fürdő honlapján tette közzé, hogy az árvíz levonultával június 13-tól újra várja vendégeit. A medencék, a hullámmedence kivételével, zavartalanul üzemelnek, a füves területek egy része azonban még munkaterület. Korábban június 15-re ígérték a hullámmedence megnyitását, ez a szórakozási lehetőség azonban még mindig nem áll a látogatók rendelkezésére. A hőségriadóra való tekintettel június 17-e és 22-e között a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. alá tartozó strandok és fürdők, így a Dagály is, egy órával tovább tartanak nyitva. A strand így este 21.00-kor zár.

Megnyílt a Rudas gőzrészlege is

Június 13-tól ismét látogatható a Rudas Fürdő és Uszoda gőzrészlege is. BGYH Zrt.-hez tartozó létesítményként a Rudas is egy órával tovább van nyitva június 17-e és 22-e között. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől szerdáig 19.00-ig, csütörtöktől vasárnapig pedig 21.00-ig tartózkodhatnak bent a vendégek. Mivel a Rudas Gyógyfürdő idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája rendezvényhez, június 22-én, szombaton a látogatók 22.00 és 04.00 között élvezhetik az éjszakai fürdőzés élményeit is.

Forrás: ww.rudasfurdo.hu
Forrás: ww.rudasfurdo.hu

Irány a Pünkösdfürdői és a Paskál strand

A többiekhez képest kicsit megkésve, de június 15-én megnyitotta kapuit a Pünkösdfürdői strand is. A Paskálon a tavalyi évhez képest most kerékpártárolókat helyeztek el, és már van szauna is. Mindkét létesítmény egy órával tovább tart nyitva ezen a héten. Így hétköznap 19.00 óra helyett 20.00-ig, hétvégén pedig 20.00 helyett 21.00-ig várják a vendégeket. Ezáltal a kasszák nyitva tartása is módosul: minden esetben az új záróidőponthoz igazodik. Belépőjegyet legkésőbb egy órával a zárást megelőzően lehet váltani.

Zavartalanul üzemel a Római Strandfürdő

Budapesten a Római-partot sújtotta a legkomolyabban az árvíz, ennek ellenére a strand immáron zavartalanul üzemel, és rengeteg újdonsággal csábít. 2013 nyarától a nagyobbakat három különböző új óriáscsúszda várja. Természetesen gondoltak a kisebb korosztályra is, ők egy vadonatúj játszóteret vehetnek birtokba. A Rómain június 22-től július 6-ig az egyik népszerű gyerekcsatornával együtt várják a kicsiket izgalmas játékokkal és programokkal.

Forrás: www.romaistrand.hu
Forrás: www.romaistrand.hu

Június 26-án nyit a Király Gyógyfürdő

A II. kerületi Király is zárva lesz a június 22-23-ai trópusi hétvégén. A fürdő tájékoztatása szerint ők is az árvízi helyzetre való tekintettel zártak be, a nyitást pedig június 26-ra, szerdára tervezik. A Lukács Fürdő június 19-től, szerdától fogadja a látogatókat, OEP-szolgáltatásaik azonban csak június 24-től vehetők igénybe - addig a Széchenyi Gyógyfürdő fogadja vendégeiket. A szerdai nyitás nagy örömére június 19-20-án a Lukács szaunavilága ingyenes belépéssel kedveskedik a vendégeknek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Fiatal macája mossa Cavalli fenekéthttp://www.life.hu/szorakozz/20130619-roberto-cavalli-olasz-divattervezo-feneket-es-peniszet-fiatal-baratnoje-mossa.htmlSzemgolyónyalás - az új japán fétishttp://www.life.hu/szorakozz/20130619-szemgolyonyalas-a-legujabb-orulet-japan-iskolasok-es-tinik-koreben.htmlMinden idők legjobb szexdalaihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130618-szex-szexualitas-parkapcsolat-a-legjobb-szexdalok-amik-beinditanak-nyaron.htmlBikiniben feszít Tatár Csillahttp://www.life.hu/szorakozz/20130618-tatar-csilla-musorvezeto-bikinifelsoben-vezette-a-mokka-cimu-reggeli-musort.htmlÍgy pucérkodik Varga Viktorhttp://www.life.hu/szorakozz/20130618-varga-viktor-enekes-es-baratnoje-cinthya-dictator-meztelenkedtek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.