Hosszú évekre rács mögé kerülhet Lagzi Lajcsi

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Galambos Lajos börtön Lagzi Lajcsi lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelen állás szerint igen rosszak a kilátásai a csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, 30 milliós kárt okozó lopással és vesztegetéssel gyanúsított Galambos Lajosnak - írja a Bors.

A napilap megkeresésére az ügytől független jogász, dr. Magyar György úgy nyilatkozott: lopás esetében 5 és 50 millió forint között jelentős értékről beszélhetünk, amely alapesetben 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Abban az esetben azonban, amennyiben bizonyítást nyerne, hogy az elkövetők bűnszövetségben vagy üzletszerűen követték el cselekedetüket, akár 8 év szabadságvesztés is kiszabható. A vesztegetés büntetőjogi minősítése független attól, hogy milyen összeggel, vagy akár csak egy ajándéktárg­gyal kíván valaki jogosulatlan előnyhöz jutni. Alapesetben 3 év szabadságvesztéssel büntetendő a vesztegető, de súlyosabb, minősített esetekben itt is akár 8 év szabadságvesztés szabható ki.

Galambos Lajost, feleségét és egy számunkra azonosíthatatlan férfit visznek az 5-ös tárgyalóba a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lajcsi egy többszemélyes zárka lakója, egyelőre csak az ügyvédje látogathatja, még nincs engedélyezett kapcso­lattartója. Naponta háromszor étkezhet, hetente egyszer zu­hanyozhat. A zárkájában min­den­nap van lehetősége meleg vi­zes mosdásra. A zárkában tart­ha­tó tárgyakról szigorú szabályok rendelkeznek, de egyéni kérésre és elbírálásra akár hangszert is kaphat a börtönben.

Bár csütörtökön még közlékeny volt a sajtóval, a rendőrség­gel egyelőre nem működik együtt Lajcsi. Kihallgatásán megtagadta a vallomástételt. A gyanúsítás ellen azonban panaszt jelentett be, az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló döntés ellen is fellebbezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.