Hosszú Katinka és Shane Tusup válnak: hatalmas vagyonon osztoznak

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
úszás válás vagyon Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy írtunk is róla, a hírek szerint most már biztosan vége Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságának. Az úszónő beadta a válókeresetet, edzőjével négy és fél évig voltak házasok. A legfrissebb információk már a vagyonmegosztásról szólnak. 

A Blikk arrról ír, hogy a per lezárultával mintegy egymilliárd forintos vagyonon kell osztoznia Hosszú Katinkának és Shane Tusupnak.

A napilap számításai szerint összesen 661,8 millió forintot keresett eddig az eredményeivel járó pénzdíjakkal és jutalmakkal. Ezen az összegen, valamint a cégük nyereségén is osztozniuk kell, utóbbi eddig nagyjából 10-20 millió forint volt az elmúlt években, és a házaspár közös vállalata is százmilliókat érhet.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"A Hosszú Katinka nevére épülő brand, valamint közös cégük értéke a nyilvános pénzügyi adatok, valamint a becsléseim alapján valahol a száz- és ötszázmillió forint között mozoghat" - nyilatozott a lapnak Szabados Gábor sportközgazdász.

"Amennyiben nem kötöttek házassági szerződést, a törvényi vélelem alapján fele-fele arányban kell osztozniuk a válófeleknek az együttélés ideje alatt szerzett vagyonon. Ez alól csak az öröklés és a személyes ajándék jelent kivételt.Közös cég esetén a tulajdoni hányadot kell vizsgálni, ugyanakkor egy válás még önmagában nem jelenti a cég megszűnését vagy felbomlását. Mindemellett arra is van lehetőség, hogy peren kívül megegyezzenek a felek a vagyoni osztozkodásról" - ismertette általánosságban a válás következményeit dr. Kamarás Péter jogi szakértő. –

Az ügy kapcsán a lap megkereste Hosszú Katinka és Shane Tusup menedzsmentjét, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.