Sztárok bizarr végakarattal: Mickey Rooney és Philip Seymour Hoffman is nagy meglepetést okozott

Mickey Rooney bizarr örökség Philip Seymour Hoffman Dusty Springfield végakarat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sztárok olykor haláluk után is tudnak nagy meglepetéseket okozni, például a végakaratukkal. Az örökösök kizárásától a végső nyugalomra helyezés körülményein át a háziállatokra hagyott vagyonig mindenféle dologgal meghökkentették már az eltávozott hírességek a gyászoló rokonokat. Íme, néhány érdekes eset.

Mickey Rooney

Mickey Rooney Forrás: Getty Images/1982 George Rose

A színész, aki szerepelt többiek között az Álom luxuskivitelben című filmben és az Éjszaka a múzeumban című vígjátékban is, nem hagyott hátra túl nagy vagyont, legalábbis a hollywoodi színészek körében a 80 ezer dollárja nem számított annak. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy érdekesen rendelkezzen a megmaradt dollárjairól: az örökségből ugyanis kizárta a feleségét, aki 35 éve volt a társa és az összes biológiai gyermekét is.


Dusty Springfield

Dusty Springfield Forrás: Getty Images/Dove

A '60-as évek egyik legnépszerűbb énekesnője 1999. március 2-án hunyt el, és végakaratában komoly feladatot hagyott a szeretteire. Nagyon konkrét utasításokat adott, amelyek mind a macskájára vonatkoztak. Azt követelte, hogy a cicáját, Nicholast importált bébiételekkel táplálják, és az ő régi számait játsszák neki esténként, hogy az énekesnő arcképével ellátott párnán aludjon és hogy kössön házasságot az egyik barátja macskájával. Az énekesnő minden kívánságát teljesítették a szerettei.


Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman Forrás: Facebook/A Most Wanted Man

A színész 2014-ben hunyt el kábítószer-túladagolásban, végakarata pedig igazi családi drámát okozott. Philip Seymour Hoffman ugyanis nem akarta, hogy gyermekei örököljék a vagyonát, valószínűleg el akarta kerülni, hogy céltalanul szórják a pénzt, ezért inkább mindent a barátnőjére hagyott, és még azt is kikötötte, hogy gyermekének, Coopernek három városban kell nevelkednie: New Yorkban, Chicagóban és San Franciscóban.

Klapka György

Klapka György Fotó: Nagy Attila [origo]

Ugyan Klapka Györgynek végül nem ez lett a végakarata, de sokan tartottak tőle. Az régóta ismert volt, hogy nem akar nagy felhajtást a temetése körül, de korábbi interjúiban igen furcsa kijelentést tett. „Ha ledarálnának, és kutyakaját készítenének belőlem, akkor legalább hasznos lehetnék, jóllaknának velem! Azonnal visszakerülnék a természet körforgásába” – mondta, de erre nem került sor.

Gene Roddenberry

Gene Roddenberry Forrás: CBS

A Star Trek sorozat alkotója nem akart hétköznapi temetést, a szokásos szertartásnál sokkal stílusosabb formában vettek tőle végső búcsút, a hamvait ugyanis kilőtték a világűrbe. 1992-ben, a Columbia űrhajó fedélzetén 160-szor kerülte meg a bolygót.

Zámbó Jimmy a túlvilágról üzent rajongóinak az idei emlékkoncertenhttp://www.life.hu/sztarok/20190225-zambo-jimmy-a-tulvilagrol-uzent-rajongoinak-az-idei-emlekkoncerten.htmlKülönleges dolgot kaptak ajándékba a nézők a Zámbó Jimmy-emlékesten. Régi hangfelvételek segítségével az elhunyt énekes üzenetet küldött rajongóinak. TV + Sztárok--Kiszel Tünde és Cicciolina hasonló fotókat oszt meg az Instagramonhttp://www.life.hu/sztarok/20190225-kiszel-tunde-es-cicciolina-hasonlo-fotokat-oszt-meg-az-instagramon.htmlKiszel Tünde és Cicciolina is ugyanolyan fotókkal próbálják elnyerni a rajongóik tetszését: filterekkel csábítanak. TV + SztárokOrigoFergeteges bulin mulattak a sztárok az Oscar-gála után: galériahttp://www.life.hu/sztarok/20190225-fergeteges-bulin-mulattak-a-sztarok-az-oscargala-utan-galeria.htmlA legtöbb híresség az Oscar-díjátadó után átvette estélyi ruháját, és indult bulizni a többi sztárral. Ám nemcsak a hivatalos gálán, hanem itt is készültek fotók, így láthatjuk, hogyan ünnepeltek a legnagyobbak. TV + Sztárok--47 évesen is bombaformában van Thalía: fotókhttp://www.life.hu/sztarok/20190225-47-evesen-is-bomba-formaban-van-thalia.htmlBombaformában van a Rosalinda egykori sztárja, a most 47 éves Thalía. TV + Sztárok--Oscar 2019: Lady Gaga örömében sírva fakadt a színfalak mögött – fotókhttp://www.life.hu/sztarok/20190225-oscar-2019-lady-gaga-oromeben-sirva-fakadt-a-szinfalak-mogott.htmlLady Gaga alig tudta feldolgozni, hogy Oscar-díjat vehetett át: az örömtől szinte összeomlott a színfalak mögött. TV + Sztárok--A kínai hírügynökség új hírolvasója nem is ember – megdöbbentő a hasonlósághttp://www.life.hu/sztarok/20190225-a-kinai-hirugynokseg-uj-hirolvasoja-nem-is-ember-megdobbento-a-hasonlosag.htmlÚj hírolvasót mutatott be a kínai állami hírügynökség Xin Xiaomeng személyében. Első és második ránézésre is csak kevesen gondolnák róla, hogy a valóságban nem is ember, hanem a mesterséges intelligencia technológiájával működik. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.