Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Tüzes nyáresti fogásra vágysz? Kóstold meg ezt!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
3 dkg vaj
2 darab tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj a sütéshez
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál chili
10 dkg darált dió
2 darab mangó
fél lime leve

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A csirkemellfiléket lisztbe, tojásba, majd darált dióval elkevert zsemlemorzsába mártjuk. A friss mangót vagy mangókonzervet nagyobb darabokra vágjuk, majd összeforraljuk a mézzel, chilivel, olívaolajjal és a vajjal. A mangós mártást a rántott csirkemellel kínáljuk.

Extra tipp:
A mangót helyettesíthetjük érett, magozott őszibarackkal vagy sárgabarackkal, de ananásszal is finom.