Ez igazán pikáns: mangós rántott csirkemellet készítünk

Forrás: Lázár Chef -
csirke Lázár Chef receptjei mangó sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Tüzes nyáresti fogásra vágysz? Kóstold meg ezt!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemellfilé
3 dkg vaj
2 darab tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
2 dl olaj a sütéshez
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál chili
10 dkg darált dió
2 darab mangó
fél lime leve

Elkészítési idő: 20 perc

Elkészítés:

A csirkemellfiléket lisztbe, tojásba, majd darált dióval elkevert zsemlemorzsába mártjuk. A friss mangót vagy mangókonzervet nagyobb darabokra vágjuk, majd összeforraljuk a mézzel, chilivel, olívaolajjal és a vajjal. A mangós mártást a rántott csirkemellel kínáljuk.

Extra tipp:

A mangót helyettesíthetjük érett, magozott őszibarackkal vagy sárgabarackkal, de ananásszal is finom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.