Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Hozzávalók 4 személyre:
6 darab szikkadt kifli
0,5 l tej
8 dkg méz
8 dkg darált mák
8 dkg porcukor
4 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
1 darab vaníliarúd
1 darab szegfűszeg
Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:
A szikkadt kifliket felkarikázzuk, és egy nagy keverőtálba helyezzük. A tejet felforraljuk a mézzel, belefőzzük a szegfűszeget és a hosszában félbevágott vaníliarudat. Miután a tej felforrt, ráöntjük a kiflikarikákra, és óvatosan, nehogy megtörjenek a karikák, átkeverjük. A darált mákot összekeverjük porcukorral és reszelt citrom héjával, majd a kiflire öntjük, és óvatosan átkeverjük. A hideg vajjal kikent tűzálló edénybe öntjük a mákos kiflikarikákat, a tetejére csepegtetjük a maradék vajat, majd 160 fokos sütőben megsütjük - vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.