Felséges desszert lett a szegények eledele - ilyen a mákos guba gazdagon

Forrás: Lázár Chef -
mákos guba Lázár Chef receptjei sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

6 darab szikkadt kifli
0,5 l tej
8 dkg méz
8 dkg darált mák
8 dkg porcukor
4 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
1 darab vaníliarúd
1 darab szegfűszeg

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef



Elkészítés:

A szikkadt kifliket felkarikázzuk, és egy nagy keverőtálba helyezzük. A tejet felforraljuk a mézzel, belefőzzük a szegfűszeget és a hosszában félbevágott vaníliarudat. Miután a tej felforrt, ráöntjük a kiflikarikákra, és óvatosan, nehogy megtörjenek a karikák, átkeverjük. A darált mákot összekeverjük porcukorral és reszelt citrom héjával, majd a kiflire öntjük, és óvatosan átkeverjük. A hideg vajjal kikent tűzálló edénybe öntjük a mákos kiflikarikákat, a tetejére csepegtetjük a maradék vajat, majd 160 fokos sütőben megsütjük - vigyázzunk, nehogy túlsüssük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Extra tippünk

A kiflik helyett használhatunk kalácsot, csokis kuglófot vagy éppen el nem fogyott muffinokat is - bár utóbbival még nem találkoztam... :-)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.