Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 320. rész.

Nem az a legnagyobb pillanata egy párkapcsolatnak, amikor kimondom végre a másiknak, hogy: Neked volt igazad!, hanem az, amikor kapsz egy hálás pillantást vagy ölelést ezért a mondatért.

,,Nem az a legnagyobb pillanata egy párkapcsolatnak, amikor kimondom végre a másiknak, hogy: Neked volt igazad!, hanem az, amikor kapsz egy hálás pillantást vagy ölelést ezért a mondatért."Forrás: Shutterstock

Ilyenkor mindkét ego félreáll. Az enyém is, de az övé is. Nem azt mondja, hogy „Látod, milyen hülye vagy!”, nem azt, hogy „Győztem!”, hanem azt, hogy „Kösz.” A gőg és az önérvényesítés feladása fontos, de alázatot csak olyannal szemben szabad tanúsítani, aki maga is képes az alázatra. Vagyis amikor nem háborúzunk, hanem szeretjük egymást.
Más szóval: nem szorulunk önvédelemre.
Ritka pillanat.
Csak akkor szabad térdre hullani bárki előtt, ha az fölsegít.