Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 365. rész.

Bölcs anya az, aki gyerekéről már egészen pici korában, néha mindjárt a szülés után meglátja, megsejti, vagy megérzi, hogy ki ez az emberke, aki világra jött, és mit hozott magával. 

Csodálatos magyar nyelvünkben a nő, a növel, a növekszik, a nevelni, a növelni - mind a Nő, a Női minőség gyökéből ered.

Megformálásunk a női méhben történik, és anyánk tudja, hogy bár hasonlítunk rá, és az apánkra is, de új teremtmények vagyunk, új személyiséggel, új sorssal. És ezt ki kell hozni belőlünk. Segíteni abban, hogy megvalósítsuk magunkat!

"Anyánk tudja, hogy bár hasonlítunk rá, és az apánkra is, de új teremtmények vagyunk, új személyiséggel, új sorssal"Forrás: Shutterstock

A nevelés nem külső és erőszakos kényszerítést, nem a gyerek fejébe töltött tudást jelent, hanem külső segítséget egy belső érlelődéshez.

Ehhez rejtélyest választ kell találnunk arra az ösztönös kérdésünkre, ami babánk születése pillanatában megjelent bennünk: KI EZ?!