Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 459. rész.

Igazán meghallgatni egy másik embert a legnagyobb művészet. Ráadásul gyakran nem is érdemes, mert nem önmagát mondja, csak beszél.

Igazán meghallgatni egy másik embert a legnagyobb művészetForrás: Shutterstock

Ezért ritka ma a jó barátság, de még egy jól működő párkapcsolat is. Kérdezem, hány ember van, akinek meg tudsz, és meg is mersz nyílni? Hány ember van, aki figyel rád úgy, hogy a szívével figyel, s módot ad arra, hogy végre beszélj? Te vajon képes vagy-e arra, hogy arról beszélj, ami fontos, képes vagy-e arra, hogy az önmagad számára is elrejtett titkaidat megtaláld, s kimondd végre?
Manapság a legtöbb beszélgetés üres. Csak zaj, fecsegés, viselkedés, szerepjátszás, önmutogatás, álkiváncsiság, vagy még az sem. Egyszerűen csak lélektelen. Lényegtelen szavak és mondatok. Néha megkérdezném ilyenkor: Ki beszél?
Egyre magányosabbak leszünk. Ma már maszkot is hordunk, de nemsokára füldugót is.