A forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked.
Hozzávalók 4 főre
Salátaalap
- 2 tojás keményre főzve
- 5 dkg rukola
- 1 jégsaláta ízlés szerint felaprítva
- 6 szem koktélparadicsom
- ½ pomeló, megpucolva és felcikkezve, vagy narancs
- 3 dkg búzacsíra
- 2 dkg hántolatlan mandula

Öntet
- 1-2 evőkanál méz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet durvára őrölt bors
Garnéla
- 15 dkg óriásgarnéla
- 1 mokkáskanálnyi vaj
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- só
- bors
Búzacsírás vitamin saláta elkészítése
Vágjuk fel a jégsalátát csíkokra vagy nagyobb kockákra, majd keverjük össze a megmosott rukolával, és rakjuk félre.
Készítsünk öntetet a méz, balzsamecet, olívaolaj, só és bors hozzávalókból. Keverjünk össze mindent alaposan egy nagyobb tálban, és adjuk hozzá a búzacsírát. Rakjuk hűtőbe a tálalásig, hogy a csíra átvegye a mézes-balzsamecetes ízt!
Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal együtt, majd amikor felforrósodott, adjuk hozzá a kiolvasztott garnélákat, és reszeljük a tetejére a fokhagymagerezdeket. Mindkét oldalát süssük 2 percet, majd lehúzva a tűzről sózzuk és borsozzuk.

Tálalás
Halmozzuk tányérokra a salátát, szórjuk meg a mandulával, osszuk el rajta a pomelót és a garnélákat. A búzacsírás öntetből halmozzunk minden tányér közepére, és helyezzünk rá egy fél tojást. Garnéla nélkül is tökéletes a recept!