Isteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is!

Hozzávalók:

• 30 dkg lencse
• 1 szál debreceni kolbász
• 2 szál sárgarépa
• 2 szál petrezselyemgyökér
• 1 csokor petrezselyem
• 4 szem közepes burgonya
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 ek. liszt
• 4 ek. olaj
• 2 tk. őrölt pirospaprika

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Áztassuk be a lencsét hideg vízbe egy éjszakára, majd felhasználás előtt szűrjük, és öblítsük le alaposan. Rakjuk fel 1,5 liter hideg vízben főni, és forrástól számítva főzzük közepes lángon 30 percet a lencsét. A felforrt lencse tetején hab keletkezik majd, ezt szűrővel folyamatosan távolítsuk el.
Miközben fő a lencse, tisztítsuk meg a zöldségeket, karikázzuk fel a répát és a gyökeret. A burgonyát vágjuk kockákra, a kolbászt pedig karikára, a fokhagymát szeljük vékony szeletekre. Adjunk mindent a forrásban levő lencséhez, sózzuk és borsozzuk, majd lassú tűzön főzzük puhára az egészet. Nagyon jót tesz a levesnek pár húsleveskocka is!

Befejezésül rántással sűrítsük a levest. Pirítsuk zsemleszínűre a lisztet az olajon, húzzuk le a tűzről, és keverjük bele a paprikát. Adjuk a leveshez, és folyamatosan kevergetve forraljuk még 1-2 percig. Húzzuk le a tűzről, és friss petrezselyemmel szórjuk meg. Azonnal tálalhatjuk.

Egy kis extra
Én szeretem a levesbe a paradicsomot vagy paprikát, csak megmosom és belefőzöm. Finomabb, gazdagabb ízt kölcsönöz majd az amúgy is tartalmas levesünknek.