Roberto konyhája séf paprika rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal egyik kedvenc ételemet készítettem el nektek: igazán különleges, gyorsan elkészül, és isteni finom.

Királygarnéla pepperoncinóval

Hozzávalók:
• 1 db piros húsú kaliforniai paprika
• 1 db sárga húsú kaliforniai paprika
• 1 db zöld húsú kaliforniai paprika
• 2 db közepes vöröshagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 250 g hámozott kockázott paradicsom
• 1 kis csokor kakukkfű
• 5 cl szűz olívaolaj
• só, bors

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése: Mossuk meg a hozzávalókat, a hagymát hámozzuk meg, vágjuk félbe, szeleteljük vékony szeletekre. A paprikákat felezzük meg, magházukat távolítsuk el, és vágjuk fel vékony szeletekre. Forró olajban pirítsuk meg a felszeletelt paprikákat, és adjuk hozzá a hagymát, majd reszeljük bele a fokhagymákat. Pirítsuk 3-4 percet, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet és a kakukkfűcsokor felének leveleit. Lassú tűzön főzzük 30 percet, majd amikor elkészült, szórjuk meg a maradék csokor kakukkfű leveleivel.

Garnéla pácban – hozzávalók:
• 1 dl szűz olívaolaj
• 2 evőkanál pepperoncino
• 1 gerezd fokhagyma
• 1 csipet só és bors
• 30 dkg királygarnéla

Elkészítése: Rakjuk turmixgépbe az olajat, a fokhagymát, a 2 evőkanál pepperoncinót, és ízesítsük sóval, borssal. Alaposan turmixoljuk le, és rakjuk egy tálba. Pácoljuk benne 30 percet a garnélát, majd forró serpenyőben süssük mindkét oldalát 2 percig.

Tálalás: Halmozzuk tányérra a zöldségeket, és helyezzünk a tetejére 3-4 db sült garnélát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.