Roberto konyhája: fekete szezámmagos rántott padlizsán friss salátával - recept

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája szezámmag recept saláta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak pillanatok, amikor gyorsan szeretnénk egyszerűt és finomat főzni. Ilyenkor vetem be ezt a rántott padlizsán receptet. Mindössze 30 perc az előkészületekkel együtt, és ha netán gluténmentes életet éltek, a lisztet és a zsemlemorzsát is le tudjátok cserélni bioboltban vásárolt termékekre. Gluténmentesen is sokféleképpen készíthetjük el a rántani kívánt ételeinket. A liszt-tojás-zsemlemorzsa verzió készülhet kukorica-, rizs- vagy például csicseriborsóliszttel is, zsemlemorzsában pedig kapható – vagy készíthető – gluténmentes verzió is. Ez utóbbiba keverhetünk szezám- vagy lenmagot, illetve lenmagpelyhet is.

Hozzávalók 4 főre

• 2 db padlizsán, körülbelül 80 dkg

Panírozáshoz

• liszt
• zsemlemorzsa
• só
• 3 db tojás
• 2 teáskanál fekete szezámmag
• 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír tetszés szerint

Fekete szezámmagos rántott padlizsán friss salátával Forrás: Roberto konyhája

Salátához

• cékla
• kaliforniai paprika
• uborka
• paradicsom
• rukkola
• jégsaláta
• olívaolaj és balzsamecet

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre a padlizsánt, majd sózzuk be, és készüljünk elő a panírozáshoz. Verjük fel a tojást, rakjuk külön tálba a lisztet és a zsemlemorzsát, amibe keverjük bele a fekete szezámmagot. Panírozzuk be a padlizsánokat liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, majd forró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint szeljük fel a salátához a zöldségeket, egy tálban alaposan keverjük össze, majd balzsamecettel és olívaolajjal tálaljuk a frissen kisütött padlizsánokkal.

Gyömbéres csicseriborsó-krémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171113-gyomberes-csicseriborso-kremleves-recept.htmlKitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest. Roberto konyhájaOrigoFeketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-roberto-konyhajabol-feketelencse-fozelek-sult-debreceni-kolbasszal.htmlIsteni finomságot hoztam nektek újév napjára. Tudjátok, ha az év első napján lencsét esztek, gazdagság vár rátok egész évben. Roberto konyhája--Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-provance-i-csirkecomb-fokhagymas-spenotos-papardellevel.htmlIsteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére. Roberto konyhája--Burgonyakrémleves fehér cheddar sajttalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-burgonyakrem-leves-feher-chaddar-sajttal.htmlIlyen finom burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel! Roberto konyhája--Egy igazi klasszikus hortobágyi húsos palacsintahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-hortobagyi-husos-palacsinta-roberto-konyhajabol.htmlÍme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus. Roberto konyhája--Kolbászos lencseleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161012-rostas-robert-kolbaszos-lencseleves-receptet-mutat.htmlIsteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is! Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.