Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak pillanatok, amikor gyorsan szeretnénk egyszerűt és finomat főzni. Ilyenkor vetem be ezt a rántott padlizsán receptet. Mindössze 30 perc az előkészületekkel együtt, és ha netán gluténmentes életet éltek, a lisztet és a zsemlemorzsát is le tudjátok cserélni bioboltban vásárolt termékekre. Gluténmentesen is sokféleképpen készíthetjük el a rántani kívánt ételeinket. A liszt-tojás-zsemlemorzsa verzió készülhet kukorica-, rizs- vagy például csicseriborsóliszttel is, zsemlemorzsában pedig kapható – vagy készíthető – gluténmentes verzió is. Ez utóbbiba keverhetünk szezám- vagy lenmagot, illetve lenmagpelyhet is.
Hozzávalók 4 főre
• 2 db padlizsán, körülbelül 80 dkg
Panírozáshoz
• liszt • zsemlemorzsa • só • 3 db tojás • 2 teáskanál fekete szezámmag • 3-4 dl étolaj vagy kókuszzsír tetszés szerint
Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre a padlizsánt, majd sózzuk be, és készüljünk elő a panírozáshoz. Verjük fel a tojást, rakjuk külön tálba a lisztet és a zsemlemorzsát, amibe keverjük bele a fekete szezámmagot. Panírozzuk be a padlizsánokat liszt, tojás és zsemlemorzsa sorrendben, majd forró olajban süssük mindkét oldalát aranybarnára. Ízlés szerint szeljük fel a salátához a zöldségeket, egy tálban alaposan keverjük össze, majd balzsamecettel és olívaolajjal tálaljuk a frissen kisütött padlizsánokkal.
Gyömbéres csicseriborsó-krémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171113-gyomberes-csicseriborso-kremleves-recept.htmlKitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest. Roberto konyhájaFeketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-roberto-konyhajabol-feketelencse-fozelek-sult-debreceni-kolbasszal.htmlIsteni finomságot hoztam nektek újév napjára. Tudjátok, ha az év első napján lencsét esztek, gazdagság vár rátok egész évben. Roberto konyhájaProvance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-provance-i-csirkecomb-fokhagymas-spenotos-papardellevel.htmlIsteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére. Roberto konyhájaBurgonyakrémleves fehér cheddar sajttalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-rostas-robert-konyhajabol-burgonyakrem-leves-feher-chaddar-sajttal.htmlIlyen finom burgonyakrémlevest még biztosan soha nem ettél! Próbáld ki, ajánlom szeretettel! Roberto konyhájaEgy igazi klasszikus hortobágyi húsos palacsintahttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161124-hortobagyi-husos-palacsinta-roberto-konyhajabol.htmlÍme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi klasszikus. Roberto konyhájaKolbászos lencseleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161012-rostas-robert-kolbaszos-lencseleves-receptet-mutat.htmlIsteni finom kolbászos lencseleves receptjét hoztam el nektek - felpezsdít a leghűvösebb napokon is! Roberto konyhája
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.