Gyömbéres csicseriborsó-krémleves

Forrás: Roberto konyhája -
gyömbér leves csicseriborsó recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest.

Hozzávalók 4 főre

• 400 g csicseriborsó (lében áztatott)
• 30 dkg burgonya megtisztítva és kockára vágva
• 1/2 szál póréhagyma felkarikázva (15 centis darab)
• 2 gerezd fokhagyma megtisztítva és vékonyra szeletelve
• egy 2 centiméteres friss gyömbér vékonyan megpucolva és felszeletelve
• 1 evőkanál mogyoróolaj, helyettesíthető olívaolajjal
• 3 dl főzőtejszín
• tálaláshoz pirítsunk mogyorót
• só és fehér bors

Gyömbéres csicseriborsó-krémleves Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Lével együtt rakjuk fazékba a csicseriborsót. A levét kóstoljuk meg, mert márkánként változik, hogy milyen sós az íze. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a vékonyra szeletelt póréhagymát, a felszeletelt fokhagymákat és a felkarikázott gyömbért. Öntsük fel picivel több vízzel, mint amennyi ellepi, forraljuk föl, és forrástól számítva 20 perc alatt főzzük készre közepes lángon. Közben sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az 1 evőkanál mogyoróolajat. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, és öntsük bele a tejszínt. Turmixgépben vagy botmixerrel turmixoljuk simára. Merjük a levest csészébe, szórjuk meg pirított mogyoróval, és locsoljuk meg mogyoróolajjal a tetejét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.