Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével

Forrás: Roberto konyhája -
fokhagyma Roberto konyhája csirke Rostás Róbert Provance gasztronómia csirkecomb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére.

Hozzávalók 4 személyre

• 8 db csirkealsócomb
• provance-i fűszerkeverék
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• ½ dl olívaolaj
• 40 dkg spenótos pappardelle

Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és mossuk meg a csirkecombokat. Reszeljük egy keverőtálba a vöröshagymát és a fokhagymából 3 gerezdet. Adjuk hozzá a provance-i fűszerkeveréket és az olívaolat, majd keverjük alaposan össze. Rakjuk bele a csirkecombokat, dörzsöljük bele a fűszert a combokba, és pácoljuk 1-2 órát a hűtőben.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vegyük elő a csirkecombokat, és rakjuk tepsibe. Süssük fólia alatt 40 percet, majd pirítsuk 15 percet fólia nélkül is, hogy jó ropogós legyen. Forraljunk sós vizet a tésztához, és főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le. Egy kevés olajon pirítsuk meg a maradék fokhagymát apróra vágva. Adjuk hozzá a főtt tésztánkat, és nagy lángon melegítsük fel, közben sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk a csirkecombokkal együtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.