Life Network recept stőhr gréta turmix vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal egy frissítő zöldturmix receptjét hozta el nekünk.

Ideális reggeli minden korosztálynak, mert kellő energiával indulhat így a nap. Bővelkedik friss éltető enzimekben, természetes gyümölcscukorban, vitaminokban és ásványi anyagokkal tölt fel minket. Kellőképpen telít, de nem terheli meg reggel az emésztőrendszert. Ideális edzés, testmozgás előtt egy órával fogyasztani.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

Hozzávalók:

2 érett banán (barnapöttyös)
fél doboz spenót
1 alma
ujjnyi friss gyömbér
tiszta víz, annyi, hogy majd éppen ellepje a gyümölcsöket

Elkészítés:

1. A gyömbért meghámozzuk, majd a többi zöldséggel és gyümölccsel és egy kis vízzel együtt turmixgépbe rakjuk és kb. fél percig a legmagasabb fokozaton összeturmixoljuk őket.
2. Poharakba öntjük.

Elkészítési idő: 6-8 perc
Szükséges eszközök: turmixgép, turmixos pohár, kés, vágódeszka

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.