Írj egy T betűt, megmondom, milyen a személyiséged!

önismeret írás grafológia betű
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A T betű alakja a keresztény szimbólumra, a keresztre is utal, melyben a két, egymást keresztező vonal az isteni és emberi erők találkozását sűríti magába.  

A függőleges vonal a stabilitást, a keresztező vonal az elmúlást szimbolizálja, ezért az, hogy hol és hogyan húzzuk meg ezt a keresztvonalat a saját akaratunkat tükrözi, azt a személyes véleményt magunkról, hogy vajon hol van a helyünk a világban.

iStockphoto
iStockphoto

A grafológusok számára a két legfontosabb betű az elemzés szempontjából a T (t) és az I (i) betű. E két betű esetében dönt határozottan az író, hogy mikor és pontosan hová is helyezi a keresztvonalakat és az ékezeteket, így ezek a személyiség fontos tükörképei is egyben. Természetesen nincs két T betű, mely teljesen azonos egymással.

Egy normális T betű tökéletesen elosztott, vagyis a vonal és az őt keresztező vízszintes vonal egyforma hosszú, és a keresztező vonal emellett a betű közepén található, ha azt felülről lefelé vizsgáljuk.

Kérdezd szakértőnket! Filó Melinda grafológus



A keresztező vonal

A keresztező vonal mindig a személyiségre utal.

A jobbra dőlő T betű, melyben az elágazó vonal szinte elrepül a betű törzsétől, gyors emberre vall, aki nem merül el a részletekben, inkább mindennel gyorsan akar végezni. Néha agresszív is lehet, aki könnyen megmutatja heves vérmérsékletét és türelmetlen a céljai elérésében.

A balra hajló T betű, mikor a keresztező vonal szinte nem is érinti a törzset, (annyira előre húzzák meg), arra utal, hogy az írónak olykor kevés az önbizalma, félelmekkel küzd és nehezére esik döntéseket hozni. Inkább előre meghúzza hát a keresztező vonalat, semmint, hogy elfelejtse.

iStockphoto
iStockphoto

A túlságosan fent meghúzott keresztező vonal azt jelzi, hogy az illető erős vágyat érez az önkontroll után, vagyis megpróbálja visszafogni a vágyait. Ez a személy tele van önbizalommal és meg is mutatja azt.

Az inkább lent meghúzott keresztező vonal arra utal, hogy az író megpróbálja visszafogni tudatosan magát, ugyanakkor az önbizalom hiányát is kifejezi, azt az érzést keltve, hogy nem tartja magát elég jónak az átlaghoz képest.

Az a T betű, melynek keresztező vonala a betű felett van meghúzva az író kalandvágyó jellemére utal, arra, hogy vannak céljai és igen akaratos. Ha képes elérni a célját a valóságban, azt mindenképpen helyesen teszi majd. Bár sajnos ezek az emberek általában igen irreálisak, vagyis a céljaik is sokszor elérhetetlenek.

A dupla keresztvonal megjelenhet azok írásképében, akiknek az életében fontos szerepet kap a vallás, de előfordulhat olyanoknál is, akiknek együttérző képessége igen fejlett, illetve saját maga helyzetét sorsszerűnek, megváltoztathatatlannak találja.

A T betű törzse

A T betű törzse a jelent jelképezi.

Ha a keresztező vonal bal oldalon látható, az a saját jogok hiányát, eléretlen célokat jelent. A jobb oldalon látható T-t keresztező vonal azt mutatja, hogy az illető nem akar emlékezni a múltjával, talán a gyerekkorával kapcsolatban.

iStockphoto
iStockphoto

Az a keresztező vonal, mely bár a törzs mindkét részén megjelenik, de nem keresztezi azt, elfojtást jelent szintén. Az íróban bűnös érzések vannak, a múltban él - ez agressziót és gyengeséget is jelöl.

Ha a T törzse íves, az érzékenységre, olykor hiperérzékenységre utal, mely azt is mutatja, hogy az írónak szüksége van az érzelem kifejezésre, illetve egyfajta visszafogottsággal bír, mely a korábbi sérülések elkerülése miatt él benne.

A visszakanyarodó T betű törzs épp az ellenkezője az előbb említett vonalformának - az illető valószínűleg gyenge személyiség, gyenge akaraterővel, és mindig a legkönnyebb utat keresi, a lehető legkevesebb harccal.

Az a T betű, mely nem tartalmaz keresztező vonalat, több értelmezési lehetőséggel bír: érdektelenség, feledékenység, fizikai gyengeség, rossz egészség, kapkodás, türelmetlenség. Ilyenkor a grafológus megvizsgálja a többi betűt is. A kapkodás láthatóan a betűk olvashatatlanságában vagy hiányzó ékezetekben is megnyilvánul.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


További cikkek:
Ingyenes grafológiai elemzés most!
Te mit firkálsz a leggyakrabban? Olyan vagy!
Optimista? Pesszimista? Írása megmutatja!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.