Teszt - Csak a magas IQ-jú emberek tudják, mi a baj ezzel a képpel

megfigyelés iq teszt személyiségteszt
Úgy gondolod, hogy elég jó megfigyelő vagy? Most tesztelheted! Csak a magas IQ-jú emberek tudják megmondani, hogy mi a baj az alábbi képpel, amin két teve látható.

Mindössze 8 másodperc alatt kell rájönni arra, hogy mi a hiba ezen a képen, amin két teve látható egy sivatagban. Első pillantásra természetesen semmi furcsaság nem tűnik fel, de az éles eszű és éles szemű ember kiszúrják, hogy nem minden az, aminek látszik... Teszteld magad!

teve, sivatag, teszt
Teszt - Ha figyelmes vagy, fel fogod ismerni az alábbi képen a hibát
Forrás: AFP or licensors/Asaad NIAZI

Teszt - Kiszúrod 8 másodperc alatt a hibát?

A felületes szemlélődő biztos nem veszi észre, mi lehet a hiba a fotón, amelyen két teve sétál egy sivatagban. De az ördög ugyebár mindig is a részletekben rejlett, ezért érdemes egy közelebbi pillantást is vetni a felvételre. A megoldásához gyors gondolkodásra, éles megfigyelőképességre és magas IQ-ra van szükség. Azok, akik gyorsan felismerik a hibát, általában kivételesen jó megfigyelők, erős kognitív képességekkel rendelkeznek és egyből kiszúrják az anomáliákat, vagyis nehéz őket megtéveszteni. 

Ismerd fel a hibát mindössze 8 másodperc alatt ezen a sivatagi fotón
Teszt - Ismerd fel a hibát mindössze 8 másodperc alatt ezen a sivatagi fotón

Megoldás

Az ilyen tesztek esetében nem kell bonyolult hibákat keresni, a szépségük éppen az egyszerűségükben rejlik. Vajon észrevesszük-e azt, ami kiszúrja a szemünket? A válasz ugyanis nincsen elrjetve, de ha nem vagyunk a részletek emberei, akkor valószínűleg átsiklunk az ilyen "semmiségek" felett. Ha nem sikerült felismerni 8 másodperc alatt, ne csüggedj! Ez a képesség ugyanis fejleszthető, és egy hasonló tesztet látva legközelebb már biztos, hogy még több lehetséges megoldás fog eszedbe jutni. De akkor mi nem stimmel a sivatagi képpel? Az árnyékok. A tevéknek árnyékot kellene vetniük, akár a háttérben látható pálmafának. 

Ha szeretnéd egyéb képességeidet is próbára tenni, akkor próbáld ki ezt a tesztet is: a jövődről árulkodik az, hogy mit választasz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.