Minden idők legmerészebb Oscar-ruhái: zavarba ejtően sokat mutatnak

88th Annual Academy Awards - Arrivals
WireImage/People - Jeffrey Mayer
Oscar-gála ruhaköltemény szexi
Március 11-én rendezik meg a 96. Oscar-gálát. Ennek apropóján összegyűjtöttük azokat a legmerészebb, olykor már zavarba ejtően sokat mutató estélyi ruhákat, amikkel viselőik örökre bevonultak a divattörténelembe.

Az Oscar-gála nem csak a nominált és díjazott filmes kategóriák miatt fontos esemény minden évben Hollywoodban. A divatvilág és a divatot kedvelők is izgatottan várják, hogy a sztárok milyen estélyikben vonulnak fel a vörös szőnyegen. Összegyűjtöttük minden idők legmerészebb ruháit esegészen a 70-es évektől napjainkig.

Elisabeth Taylor 1970

Azt hihetnénk, hogy az idő előrehaladtával válik egyre merészebbé a vörös szőnyeges divat, ám Elisabeth Taylor 1970-es babakék, szatén selyem, Edith Head ruhája mély dekoltázsával beírta magát minden idők legszexibb ruhái közé. Dekoltázsára nem csak dús keblei vonzották a tekinteteket, hanem az a 68 karátos Taylor-Burton gyémánt nyakék is, amit hozzá viselt.

Elizabeth Taylor Oscár-gára ruhála 1970
Forrás: NORTHFOTO/© 2011 by Entertainment Pictures

Cher 1987

Cher, a kortalan énekes-színésznő a mai napig híres kihívó öltözékéről. Az 1988-ban viselt Bob Mackie kreációja ma is bármelyik vörös szőnyeges eseményen megállná a helyét. 25 évvel ezelőtt Cher ebben a gyöngyökkel, flitterekkel kirakott áttetsző estélyiben vette át a legjobb női főszereplőnek járó díjat a Moonstruck című filmben nyújtott alakításáért, megelőzve ezzel a szintén legenás Meryl Steepet.

Cher Oscar-gála ruhája - 1987
Forrás: Entertainment Pictures/(©) Copyright 1987 by AMPAS

Cindy Crawford 1991

A gyönyörű modell, Cindy Crawford 1991-ben még Richard Gere oldalán lépett a vörös szőnyegre. Gyönyörű, mélyen és merészen dekoltált tűzpiros Versace ruhájában ellopta a rivaldafényt.

Richard Gere és Cindy Crawford a 63. Oscaar-gálán Annual Academy Awards
Forrás:  Getty Images

Cate Blanhett 1999

Életében először 1999-ben szerepelt az Oscar-gála vörös szőnyegén az azóta már kétszeresen díjazott színésznő, Cate Blanhett. Az elegáns megjelenéséről híres világsztár első vörös szőnyeges ruhája azonban inkább zavarba ejtően kihívó volt, mint szexi.  A John Galliano által tervezett virágokkal és kolibrikkel díszített lila estélyi semmit sem bízott a képzeletre. Cate melleit és gyakorlatilag az egész testét láttatta.

CATE BLANCHETT Oscár ruhája 1999
Forrás: Northfoto

Cameron Diaz 2000

A tökéletes testű Cameron Diaz 2000-ben egy igen érdekes vörös szőnyeges outfitet választott magának. Átlátszó csipke Versace ruhája alatt mindössze egy fekete bugyit viselt, ami teljes egészében kirajzolódott.

Cameron Diaz Oscár-gála ruhája 2000
Forrás: BEI/ Northfoto/ENTERTAINMENT

Angelina Jolie 2012

Bár Angelina Jolie fekete bársony Atelier Versace estélyije nem a legkihívóbb a mezőnyben, mégsem mehetünk el mellette, ugyanis 2012-ben erről a ruháról és Angelina kivilannó, hosszú combjairól cikkeztek a legtöbbet. Rengeteg mém is született az ikonikus teljes combot megmutató beállásról.

Angelina Jolie Oscár-gála, 2012
Forrás: NORTHFOTO/© 2012 by AMPAS

Rachel McAdams 2016

A 2016-os Oscar-gálán több színésznő is a merészebb tervezésű ruhák mellett tette le a voksát. Így tett a Szerelmünk lapjai női főszerpelője, Rachel McAdams is. Méregzöld, selyem estélyije, melyet August Getty Atelier tervezett szintén szabadon láttatta a színésznő teljes hátát, fenékívét,de még kebleinek oldalívét is. Emellett pedig lábait is szabadon láttatta ágyékig felszabott sliccelésével.

Rachel McAdams 2016
Forrás: NORTHFOTO/Starmax/PA Images

Black Chyna 2020

2020-as ruhájával nem csak az egyik legkihívóbb viselet, de talán a legízléstelenebb ruha címét is elnyerhetné Black Chyna. Köldökig kivágott és ágyékig felsliccelt bársony ruhája semmit sem hagyott  a képzeletre.

Black China 2020 92. Oscar
Black China ruhája nagyon sokat mutatott
Forrás: Getty Images

Halle és Chloe Bailey 2022

A legmerészebb ruhát viselő testvérpár címet ezennel a 2020-as Oscar-gála párosa kapja. Mindkét testvér ruháját Roberto Cavalli tervezte, aki az anyaghasználatot nem vitte túlzásba. A két híresség gyakorlatilag inkább anyagdarabokat viselt, mint estélyi ruhát.

Halle és Chloe Bailey 2022
Forrás: ZUMAPRESS

Olivia Wilde 2023

A gyönyörű színésznő a tavalyi Oscar-gálán egy nem mindennapi Gabriella Hearst ruhában állt a vörös szőnyegre. Gyakorlatilag egy apró fekete bőr melltartót viselt a híresség, a ruha hozzá pedig olyan volt, mintha letépték volna róla.

Olivia Wilde, oscár-gála, 2023
Forrás: Getty Images

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.