fashion week szabály öltözködés tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemsokára itt a tél, de ne engedd, hogy ez elrontsa az ízlésed! Most néhány jó tanáccsal szolgálunk, hogy mit és hogyan viselj a hideg időben.
Őszi-téli cipőhoroszkóp - Minden jegy másban járhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20101110-osziteli-cipohoroszkop-minden-jegy-masban-jar.htmlVariációk alapdarabra - camel kabáthttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20101110-variaciok-alapdarabra-camel-kabat.htmlHidegben is szoknyában - harisnyatrend télrehttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20101108-hidegben-is-szoknyaban-harisnyatrend-telre.html

1. Éljenek az ujjak!

Néha milliószor is el kell mondani a legnyilvánvalóbbat, hogy végre meghallják. Most pedig a hosszú ujjú ruhákért emeljük fel a szavunkat. Ha megfigyelitek, a legtöbb téli ruhának rövid ujja van, ezért lettünk a kardigánok megszállottjai. De egy hosszú ujjú felső vagy ruha - már ha találsz ilyet - sokkal csinosabb, mint egy elegáns ruha kardigánnal.

iStockPhoto
iStockPhoto

2. A törpesarok és a térdszoknya esete

A térdig érő szoknyák varázslatosak, de sok nő rosszul értelmezi őket. Ennek első jele, ha valaki törpesarkú cipőt visel a szűk térdszoknyájához. Lehet párosítani a két ruhadarabot, de csak akkor, ha a szoknya kicsit hosszabb: inkább a térdünk alatt végződjön, mint felette. Persze mindezek mellet viselj jó minőségű melltartót a szűk felsőd alatt, és mindig tartsd rendben a hajad.

3. Lepd meg magad egy lapos sarkúval

Sokszor hajlamosak vagyunk télen is Carrie Bradshaw-éról modellezni a cipőkollekciónkat, de rá kell jönnünk, hogy sofőr és taxi nélkül ezek bizony nem túl praktikusak. Nem is értjük, hogy miért került évekbe, míg észrevettük, hogy télen sokkal jobb olyan lábbeliket viselni, amelyeket anélkül hordhatunk, hogy bokatörést szenvednénk vagy fenékre esnénk.

4. Hordj normális kabátot, ne anorákot!

Ne haragudj, de hány éves is vagy? 12? Nem? Akkor vedd le az orkándzsekit, és szerezz magadnak egy normális kabátot. Lehet, hogy tavaly egy-két világsztár pehelydzsekit húzott, de a legtöbbjük Chanel miniszoknyával és gazella lábakkal kiegészítve viselte őket, amivel mi ugye nem rendelkezünk mindannyian. Idén válassz olyan kabátot, amiben a felnőttek járnak!

5. A leopárd az új farmer

Idegesítő, amikor emberek prűd harcot folytatnak a modern világ ellen. A tipikus "fúj, Facebook" és "mi az a Twitter?" brigádról beszélünk. Hát, nekik most valami mást is fel kell dolgozniuk. A leopárdminta, ami eddig a külvárosi könnyű nők ruházatát ékesítette, mindennapi dologgá vált. Olyannyira, hogy már nem is mintaként vagy színként tekintünk rá, hanem valami olyan alapvető dologként, mint a farmer. Ha még ezek után is futkos a hátadon a hideg, akkor itt az idő, hogy felvedd a világ tempóját!

6. Használd ki a fekete nadrág pillanatát!

Jelenleg egy egyszerű fekete vagy grafitszürke nadrág a legegyszerűbb belépő a divat világába. Persze máskor is jól jönnek az ilyen egyszerű darabok, de most kifejezetten trendik. Ebből következik, hogy a boltok rogyásig vannak csinibbnél csinibb darabokkal - van miből válogatni. Használd ki a lehetőséget most, vásárolj bátran! Ne fél év múlva sírj, amikor a kedvenc fekete nadrágod leszakad rólad, és a boltokban épp csak bocimintás szoknyákat találsz. Sőt, most hirtelen lehetsz divatbaba annak a fekete nadrágodnak köszönhetően, amit évekkel ezelőtt a munkába hordtál.

7. Óvakodj a flitterektől!

Bizony, a flitterek ideje lejárt! Legegyszerűbben úgy modernizálhatod a csillogó ruháidat, hogy a buliszerkók közül átrakod őket a hétköznapi cuccok polcaira. Simán felveheted őket a vasárnapi ebédhez egy finom kis kardigán alá.

iStockPhoto
iStockPhoto

8. Nem egy divatfotózás az életed - no military!

Az erős narratívájú ruhák nagyon jól mutatnak a magazinokban, ahol az a lényeg, hogy háttérsztorit teremtsenek a divatőrült tinédzser közönségnek. A helyzet viszont az, hogy neked is és nekünk is megvan már a saját háttérsztorink, ez pedig az élet. A military divatnak megvannak az előnyei: a katonáknak jó minőségű vízhatlan kabátokra van szükségük, ami hasznos tulajdonság egy hétköznapi darab esetében is. De azért ne ragadjon túlságosan magával a katonaszerkó!

9. Viselj pirosat!

A legnagyszerűbb bók, amit kaphatsz így november és december környékén, ha valaki azt mondja, hogy "karácsonyosan" nézel ki. Ez alatt a két hónap alatt a karácsonyi megjelenés a bámulatos szinonimája. Pont ezért jó pirosat viselni télen! Persze így egy kissé karácsony-siettetőnek tűnhetünk, de ez ne zavarjon, hiszen a divat világa 2010/2011 telére a pirosat tette meg az új feketének.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.