Kiről koppintotta a ruháját Katalin hercegnő?

esküvő Katalin hercegnő Kate Middleton Silvio Berlusconi Grace Kelly Vilmos herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig úgy tűnt, Katalin hercegnő egy remek tervező, Sarah Burton segítségével maga álmodta meg a menyasszonyi ruháját. Most azonban kiderült, másvalaki ihlette a mostanra már híressé vált ruha stílusát.




Forrás: Northfoto, AFP
Forrás: Northfoto, AFP

Az ő menyasszonyi ruháját egy belga tervező, Gerald Watelet készítette - de a két darab igen sok stílusjegye megegyezik: többek között a csipkék a deréktájékon, a ruha ujja, a szoknyarész és a mesésen hosszú uszály. A hasonlóság azért is szembetűnő, mert mind a két nő megjelenésben és testalkatban is hasonlít egymásra: vékonyak, barnák, és bár a frizurájuk nem egyforma, mindketten gyémántokból készült tiarát viselnek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Azóta, amióta feltűnt a hasonlóság, a német, belga, francia és persze az olasz lapok is erről cikkeznek, és másolós Kate-nek, azaz 'Copycat Kate'-nek hívják az újdonsült hercegnőt. Isabella Orsini színésznő nem igazán foglalkozik az üggyel, de azt ő is elismeri, hogy kettejük között a hasonlóság egyszerűen kísérteties. "Amint megláttam, hogy Cambridge hercegnője milyen ruhában lépdel az oltárhoz, rögtön azt gondoltam, hogy ez az én ruhám tökéletes másolata. De ez azt jelenti, hogy Kate Middletonnak remek ízlése van!" - viccelődött Berlusconi keresztlánya a Novella 2000 magazinnak adott interjújában.

Azonban a hercegnő és Orsini kisasszony ruhája is igencsak hasonlítanak a Grace Kelly által viselt kreációra - melyet a hollywoodi Oscar-díjas színésznő akkor viselt, amikor 1956-ban feleségül ment III. Rainier monacói herceghez. Grace ruhája is csipkével szegélyezett volt, magas derekú, melyet fátyollal és gyémánt tiarával viselt. Valószínűleg mindkét barna menyasszony nagy rajongója volt a monacói hercegnő ruhájának, ezért is választottak egy ahhoz hasonló darabot életük nagy napjára.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Menyasszony vagy? Így sminkelj az esküvődön!http://www.life.hu/legytrendi/20110511-igy-leszel-trendi-menyasszony-2011ben-smink.htmlÍgy néz ki Vilmos herceg felesége a hétköznapokonhttp://www.life.hu/legytrendi/20110506-katalin-hercegno-bevasarolt-egy-szupermarketben.htmlSzarvasbogár a fejedre - A királyi esküvő legdurvább kalapjaihttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110502-szarvasbogar-a-fejedre-a-kiralyi-eskuvo-legdurvabb-kalapjai.htmlÍgy lépett le Vilmos herceg és Kate Middleton a palotábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20110430-vilmos-herceg-es-kate-middleton-helikopterrel-repultek-naszutra.htmlKate Middleton mindenkit levett a lábáról!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110429-kate-middleton-mennyasszonyi-ruhaja.htmlSzépségek és szörnyűségek a királyi esküvőnhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110429-szepsegek-es-szornyusegek-a-kiralyi-eskuvon.htmlTop 5 esküvői trend - Ahogy a divatblogokon láttukhttp://www.life.hu/legytrendi/20110428-top-5-eskuvoi-trend-ahogy-a-blogokon-lattuk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.