Milyen a tökéletes menyasszonyi smink? Larion Oscar elárulja!

Forrás: Thinkstock -
esküvő esküvői smink szépségápolás menyasszony smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A menyasszonyi ruha, a tökéletes helyszín, a zenekar kiválasztása mellett a smink apróságnak tűnik, pedig nem az: egy kevésbé jól sikerült make-up ugyanis nemcsak az esküvői fotókon mutat rosszul, de az ara kedvét is nagyon elronthatja. Kerüld el a bakikat – Larion Oscar sminkmester elárulta, hogyan!

Az élet legszebb ajándéka, amikor az ember megtalálja a társát. A lagzi közeledtével jön hamar a pánik is: mikor, hol, mit, mennyiért, ó, még őket is meg kell hívni – elkezdődnek a szervezkedések. Hamar meglesz ám az a bizonyos álomruha, hisz a lányok egész életükben erre készülnek, és következik a kiegészítők kérdése, főképp a smink és a frizura kerül előtérbe. Egy dolog azonban nagyon fontos: Különleges alkalmakkor érdemes szakemberre bíznod magad – most elárulom, mi hogyan készítjük a tökéletes esküvői sminket.

Forrás: AFP

Egy héttel a lagzi előtt

Az eseményt megelőző héten menj kozmetikushoz egy alapos tisztításra, de semmiképp se közvetlenül a nagy nap előtt. Ha nyitott a ruha, legyen makulátlan a fedetlen testrész, dekoltázs is. Ha követed a trendeket, tudod, hogy idén népszerűek a lágy hullámok, laza feltűzések. Sminked is tükrözze a személyiségedet, de semmiképpen ne legyen túl sok. Kerüld például a csillámokat, erre az alkalomra ezek tényleg feleslegesek.

A tökéletes arcbőr a legfontosabb!

Ahhoz, hogy egész nap ragyogóan üde és friss legyen az arc, a bőrtípusnak megfelelő kényeztetésre van szükség. Az arctisztítás után tonizáljuk, majd hidratáljuk a bőrt, hagyjuk, hogy a krém megpihenjen.
Esszenciális olajokat használva pillanatok alatt energizált és ragyogó lesz a bőr szerkezete, csak ez után jöhet a bőrtökéletesítő primer, ami egy láthatatlan bőrszerkezet-javító krém. Használatától egységesebb, tartósabb lesz a már energizált bőr.

Forrás: Thinkstock

Az alapozóválasztás ebben az esetben is fontos: jó, ha tartós, jó minőségű, ám az bőrtípustól függ, hogy krémes vagy folyékony alapozót választunk. Az arcszín egységesítése után jöhet az arcformázás, árnyékolás, highlighterrel kiemelve az arc szép részeit, ami az arcformától is függ. De fény kerülhet a szemzugba, szemöldökcsontra, arccsontra, orrnyeregre is. Ezt jó alaposan össze kell dolgozni a bőrszínnel, egészen addig, amíg eltűnnek az éles kontúrok. Még mielőtt lefixálnánk, krémpirosítóval élénkítjük az arc közepét kontúrmentesen, finoman a halánték irányába satírozva. Lágyan, transzparens púderrel érdemes fixálni.

A csábítás legfontosabb kelléke

Ez kétségkívül a szem hangsúlyozása. Ez az arc legmeghatározóbb része, ezért körültekintően először a szemöldököt kell szépen megformázni, majd élénkíteni, színét a hajtő színéhez igazítani, szépen kifésülve száliránynak megfelelően.

Csak ez után jöhet a szemfestés: tartós szemhéjkrémet használunk alapnak, majd szemhéjpúderekkel még intenzívebbé lehet tenni a szemsminket. Finom pasztellárnyalatokat, földszíneket és fényeket érdemes erre a különleges alkalomra használni. A szempillákat természetes hatású szempillaspirállal festjük ki.

Forrás: Thinkstock

Oscar tippje

Ha műszempillával szeretnéd még kifejezőbbé tenni a tekintetedet, ám a hétköznapokban nem szoktál ilyesmit viselni, érdemes az eseményt megelőző héten kipróbálnod több fajtát, hogy megszokd és felhőtlenül élvezhesd a pillákat.

Ápolt ajkak

Az ajkakat fontos kicsit felpuhítani ajakápolóval, majd leitatni a felesleget. Ez után enyhén lealapozzuk, majd kialakítjuk az ajakformát egy ajakkontúr-ceruzával, és az egész felszínén elsatírozzuk a ceruzát, így biztosítva egy tartós alapszínt az ajaknak. Végül jöhet is a rúzs! Egy papírzsepivel érdemes leitatni a felesleget, majd egy szétszedett, vékony papírzsepin keresztül lepúderezni a felesleget, a végén pedig jöhet még egy réteg rúzs, így garantáltan tartós lesz. Ha ezt a technikát macerásnak tartod, válassz tartós vagy matt ajakrúzst.

Oscar extra tippje

Ha minden kész, érdemes átnézni a sminket, és a végén sminkfixálóval stabilizálni. Tartsd szem előtt, hogy kizárólag jó minőségű, professzionális alapanyagokkal lehet tökéletes munkát végezni, a nagy napon pedig különösen fontos, hogy hosszú órákig tartós legyen a sminked!

A legszebb pillanatok, giccsmentesen - 5 magyar esküvői fotós, akire érdemes odafigyelnihttp://www.life.hu/trend/20150130-magyar-eskuvofotosok-itthon-akikre-erdemes-odafigyelni.htmlAlaposan megszervezel mindent az esküvőddel kapcsolatban, ám a fotóskérdést nem kezeled szigorúan? Ha fotóst választasz, érdemes törekedned a minőségi munkára, és pesze az sem árt, ha a választottadban van kreativitás. Megkértünk néhány elismert magyar esküvőfotóst, mutassa meg a kedvenc képeit, és faggattuk őket munkájuk szépségeiről is. Trend--A világ leghíresebb esküvői ruháihttp://www.life.hu/trend/20130424-a-vilag-leghiresebb-eskuvoi-ruhai-kate-moss-katalin-hercegno-grace.htmlElindult az esküvői szezon, ilyenkor pedig még az is szívesen nézeget csodaszép menyasszonyi ruhákat, akinek idén talán még nem kötik be a fejét. A Life.hu összeállításával felidézheted a történelem legemlékezetesebb esküvői összeállításait - tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek. TrendOrigoCameron Diaz esküvői ruhái a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20150106-cameron-diaz-eskuvoi-ruhai-a-voros-szonyegen.htmlA nap híre, hogy az örök szingli Cameron Diaz elkelt: oly sok tönkrement párkapcsolat és futó románc után jött Benji Madden, aki röpke 8 hónap leforgása alatt oltár elé vitte a szőke világsztárt. Cameron évek óta vár az igazira, és számtalanszor játszott már el a gondolattal, milyen lenne menyasszonyi ruhában - ezt pedig többször megmutatta már a vörös szőnyegen is. Trend--Matróz stílus és sok-sok rózsaszín - esküvői dekortrendek 2015-rehttp://www.life.hu/trend/20150127-matroz-stilus-es-sok-sok-rozsaszin-eskuvoi-dekortrendek-2015-re.htmlA rózsaszín, a pasztellszínek és a vintage stílus még mindig nagyon népszerűek, ha esküvői dekorációk kerülnek szóba. Ám idén is van számtalan újdonság a palettán, legyen szó színekről, stílusokról, vagy akár süteményekről.Trend--Esküvőd lesz? Hibák, amiket NE kövess el!http://www.life.hu/trend/20150126-eskuvoszervezes-2015-ben-hibak-amiket-ne-kovess-el.htmlNem véletlenül hívják a menyasszonyokat sokszor "menyasszörnynek". Az esküvőszervezés nemcsak anyagilag, de lelkileg és fizikailag is megterhelő, ám fel lehet rá készülni. Esküvőszervező segítségével jártunk utána, mik azok a tipikus hibák, amiket nem szabad elkövetni a nagy nap megszervezésekor. TrendOrigoCsak semmi fodor és a csipke! Extra esküvői ruhák világsztár módrahttp://www.life.hu/trend/20140806-kulonleges-eskuvoi-ruhak-amiket-vilagsztarok-viseltek.htmlBár szeretjük az idei klasszikus esküvői trendeket a sok rózsaszínnel, csipkével és sellő fazonú ruhával, meg kell hagyni, izgalmas tud lenni, ha az ember lánya a nagy napon be mer vállalni valami egészen különlegeset. A világsztárok sem esküsznek mindig a hagyományosra - íme, néhány szépség, akik nem féltek változtatni a szokásoson. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.