szépségápolás szépség Korea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Titkon mindenki az ázsiai nők kortalan szépségét irigyli, akiknek a bőrápolási rutinja sokban eltér az európaitól. Amellett, hogy sokkal alaposabbak, másra helyezik a hangsúlyt, máshogy gondolkodnak a szépségről. 

Én is kint, Japánban tanultam meg, mi a tisztaság és, hogy a szépség fogalma csak hozzáállás kérdése. Ők nem söprik a szőnyeg alá a problémát, hanem már egészen fiatalon elkezdik a rétegező bőrápolás rituáléját, kényeztetve lelküket és az érzékeiket.

A koreai nők már egészen fiatalon elkezdik a rétegező bőrápolás rituáléját, kényeztetve lelküket és az érzékeiket Forrás: Thinkstock

Nem fedik el dekorkozmetikumokkal a különböző bőrproblémákat, hanem magát a bőrt tökéletesítik a megfelelő kozmetikumokkal,

hiszen a sugárzóan harmatos, egészségtől ragyogó arc a szép, amin már jól mutat minden. A rétegező bőrápolás titka, hogy bőrtípusodnak és az évszaknak megfelelően adagolhatod, megadva mindent a bőrödnek, akkor és annyit, amennyire éppen szüksége van.

  • A legelső lépésként olajbázisú tisztítóval körkörös mozdulatokkal megtisztítják az arcukat, és a dekoltázsukról sem feledkeznek meg.
  • Ezután közömbösítés következik tiszta vízzel.
  • Ezt követően jön a vízbázisú tisztító, amivel eltávolítják az arcon maradt olajat.
  • Az elhalt hámsejteket mikroszemcsés arcradírral távolítják el, hetente kétszer használják a radírt arcra, kézre, testre és külön az ajkakra. Így elősegítik, hogy a bőrápolási termékek mélyebbre hatoljanak és még selymesebb legyen a bőrük.
  • Ezután skin tonert használnak, ami kiegyenlíti a bőr PH értékét. Ez egyfajta vívőanyag, ami segíti a további lépésekkben használandó hatóanyagok felszívódását.
  • Esszenciával folytatódik a rituálé, ami hidratálja a bőrt, segíti a regenerálódást, fokozza a bőrsejtek megújulását.
Esszenciával folytatódik a rituálé, ami hidratálja a bőrt Forrás: Thinkstock
  • A bőrtökéletesítés érdekében jön a szérum, ami már célzott problémákra is fókuszál, mint a pigmentfoltok, a pattanások vagy a ráncokok. Nem kell megijedni, mert ultrakönnyű textúrákról beszélünk, amit az ujjunkkal paskolunk a bőrbe.
  • Esemény előtt, vagy csak extra bónuszként hetente kétszer érdemes fátyolmaszkot használni, ami 15 perc alatt képes feltuningolni a bőrt, igen látványos hatást elérve a feszesítés terén is. De bőrtípusa válogatja, hogy kinek milyen extra tuningra van szüksége, még jó, hogy minden bőrtípusnak megvan a saját fátyolmaszkja.
  • A szemkörnyék finom bőrét külön szemránckrémmel ápolják, amit ujjbeggyel paskolnak az érzékeny területre.
  • Végül felkerül az i-re a pont: jöhet a hidratálókrém, vagy a gél, esetleg a lotion, attól függően, hogy kinek mit kíván a bőre. Ezt is vigyük fel a dekoltázsra.
  • A fényvédő használata, még ha nem is napozás a cél, alapvetően hozzátartozik az ázsiai bőrápoláshoz.
Hollywood legdögösebb pasijai szakállal és anélkül - Fotók!http://www.life.hu/trend/20170727-hollywood-legdogosebb-pasijai-szakallal-es-anelkul.htmlRégen volt akkora trend a szakáll, mint az elmúlt években. De nem mindenkinek áll jól, ahogy az is igaz, akinek jól áll, azon divattól függetlenül is szívesen látjuk. Nézzük, Hollywoodban kik próbálgoztak szakállal, és kik azok, akiknek örökre el kellene felejteni. TrendAFPNyáresti smink partikirálynőknekhttp://www.life.hu/trend/20170720-nyaresti-smink-partikiralynoknek.htmlA nyári szezon legizgalmasabb neon színeivel és a metálos textúráival te lehetsz a fülledt nyári partik középpontja. Fantasztikusan mutatnak a napbarnított bőrön ezek a vibráló árnyalatok, sőt ha még csillogó fényekkel is kihangsúlyozod, garantáltan sikered lesz. Trend--Nyári lábápolás lépésről lépésrehttp://www.life.hu/trend/20170725-nyari-labapolasi-trukkok.htmlAkár egész évben dugdoshatjuk, de nyáron a lábfejünk is előtérbe kerül. A papucs- és szandálszezon viszont érdekes kettősséget hoz, mert ugyan ilyenkor szeretnénk, ha a legszebb lenne, de éppen ezek a lábbelik teszik leginkább tönkre, így érdemes odafigyelni a mindennapi ápolására. Ehhez adunk most tippeket! Trend--Így készül a Balaton ihlette sminkhttp://www.life.hu/trend/20170720-igy-keszul-a-balaton-ihlette-smink-larion-oscartol.htmlCsobbanj a nyár legizgalmasabb színeivel. Legyél elragadóan vonzó pillanatok alatt nappal vagy az esti vízparti bulikon! Trend--A legnagyobb színpadi esésekhttp://www.life.hu/trend/20170725-a-legnagyobb-szinpadi-esesek.htmlA legdurvább vörös szőnyeges esések után most a színpadi borulásokat mutatjuk meg, amik talán még izgalmasabbak, a videókból ugyanis kiderül, hogy a színpadon lehet csak igazán nagyokat esni. TrendOrigoSminkelj úgy, mint Selena Gomezhttp://www.life.hu/trend/20170719-sminkelj-ugy-mint-a-szuletesnapos-selena-gomez.htmlSelena Gomez a szemünk láttára nőtt fel: televíziós sorozatszínészből egyenes út vezetett Hollywood meghódításához. Fiatal kora ellenére számos filmszereplés után énekesnőként is sikert sikerre halmoz. Mára kész nővé érett, igazi latin szépség. Lesd el a sztár szépségtitkait! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.