A nyári smink alapszabályai

Forrás:Shutterstock -
szabály Nyár smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron egészen másfajta ápolást és sminktermékeket igényel az arcunk, mint más évszakokban. A bőröd szépségének, egészségének érdekében érdemes betartani néhány alapszabályt.
  • Hidratálás

A nyári melegben belsőleg és külsőleg is nagy szükségünk van a hidratálásra. A fokozott folyadékfogyasztást a bőrünk is meghálálja, ezen túl pedig természetesen hidratálókkal is érdemes ápolni, reggel és este mindenképpen. Ne feledd, a száraz bőrön a smink sem mutat szépen, de ha megfelelően hidratálsz, máris egy ragyogó, egészséges alapot kapsz a további szépítkezéshez.

Nyáron még inkább oda kell figyelni a bőr hidratálására Forrás: Shutterstock
  • Fényvédelem

Mi egész évre ajánljuk a fényvédelemmel ellátott sminktermékeket és kozmetikumokat, nyáron viszont fokozottan szükség van a fényvédelemre. Ha csak a munkahelyedre mész, onnan pedig haza, akkor egy SPF30-as BB krémmel már megelégedhetsz, de ha rohangálós napod van, és sokat vagy a szabadban, akkor feltétlenül használj alá fizikai fényvédőt.

  • Pillekönnyű alapok

A nyári kánikulában nem érdemes megterhelni a bőrödet. A hidratálást követően egy fényvédelemmel ellátott BB krém bőven elég. Persze egy korrektort feldobhatsz még a szemed alá és az esetleges bőrhibákra, de ennél többre, maximum egy kevés bronzosítón túl, nincs szükség. Ne rétegezz sokat a bőrödre, ebben a melegben minél inkább tud lélegezni, annál szebb marad.

  • Vízálló termékek

Egy-egy fontosabb esemény alkalmával persze érthető, ha komolyabb sminket szeretnél feltenni. Ekkor arra figyelj, hogy vízálló sminkeket használj. Egy vízálló spirállal és tussal, illetve tartós szemhéjkrémekkel bombabiztos szemsminket tudsz készíteni, ami garantáltan a helyén marad a legfülledtebb nyári éjszakán is. Az alapozó előtt figyelj a hidratálásra, illetve használj primert, a smink végén pedig érdemes sminkfixálót fújni az arcodra, ami nemcsak fixál, de fel is frissít.

Egy vízálló spirállal és tussal, illetve tartós szemhéjkrémekkel bombabiztos szemsminket tudsz készíteni Forrás:Shutterstock
  • A rutin mindenekelőtt

Nyáron is elsődleges, hogy az arcbőrödnek megfelelő kozmetikumokkal végezd a reggeli és az esti rutinodat. Ha szép az alap, szép lehetsz a legkönnyebb, legegyszerűbb sminkkel is. Fontos, hogy a legvadabb nyári bulik után se feledkezz meg a smink eltávolításáról, ellenkező esetben a pórusok eltömődnek, és megjelennek a nem kívánt pattanások.

Szőrtelenítés nyáron: ezeket a szabályokat tartsd behttp://www.life.hu/trend/20190701-a-nyari-szortelenites-szabalyai.htmlA nyári formához a nők számára a szőrtelen test is hozzátartozik. De melyik módszer a legalkalmasabb, ha nyaralásra készülünk, és mire kell odafigyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk! TrendOrigoMég hogy a kor számít! Gyönyörű modellek 60 feletthttp://www.life.hu/trend/20190628-gyonyoru-orosz-modellek-60-felett.htmlA fiatalságkultusz szerencsére visszaszorulóban van. Hollywoodban sem mindenki plasztikáztat, a méltóságteljes öregedés hívei egyre többen vannak, és egyre jobban megbecsülik őket. TrendOrigoAz érzékeny bőr legjobb barátja: az Aloe verahttp://www.life.hu/trend/20190627-az-erzekeny-bor-legjobb-baratja-az-aloe-vera.htmlMár az ókorban is használták gyógyászati célokra az Aloe verát, ami a szépségiparnak is rendkívül fontos, természetes alapanyaga. A pozsgás hosszú leveleinek kocsonyás belseje bőrnyugtató, sejtregeneráló, gyulladásgátló hatású. Széles körű hatása miatt sokféle kozmetikumban megtalálható. Mutatjuk is a kedvenceinket! TrendOrigoÁlomszép ékszerek magyar tervezőktől, akiket a természet inspirál http://www.life.hu/trend/20190626-alomszep-ekszerek-magyar-tervezoktol-akiket-a-termeszet-inspiral.htmlEgy könnyed, nyári összeállításban igazán jól érvényesülnek az ékszerek. Most ráadásul olyan darabokat mutatunk nektek, amelyeket magyar tervezők készítettek, és az ihletforrás minden esetben a csodálatos természet volt. TrendOrigoSztárok smink nélkül: gyönyörűek vagy felismerhetetlenek?http://www.life.hu/trend/20190617-sztarok-smink-nelkul.htmlSzámtalan alkalommal írtunk már a smink áldásos hatásairól, de arról is, hogy milyen előnytelen lehet, ha egy-egy sminktermékkel nem jól bánunk, vagy éppen rengeteget használunk belőle. Egy biztos, mindenkinek azzal együtt szokjuk meg a vonásait, ahogyan rendszeresen látjuk, legyen ez bármennyi smink is, így meglepő lehet, ha éppen máshogyan, akár teljesen natúr külsővel mutatkozik az illető. A meglepetés persze lehet pozitív, de negatív is. Hogy van ez a sztárok esetében? TrendOrigoKreatív édesanya! Férje régi ingjeiből varr csodás ruhákat a kislányánakhttp://www.life.hu/trend/20190619-stephanie-miller-ferje-regi-ingjeibol-varr-kislanyanak-ruhakat.htmlA 21. századra nyilvánvalóvá vált, hogy a divatipar egy rendkívül szennyező iparág, nem beszélve a vele kapcsolatos egyéb etikai kérdésekről, mint például a gyermekmunka és a kizsákmányolás. Éppen ezért fontos tudatos vásárlóvá válni, és ezért is üdvözöljük az olyan ötleteket és kezdeményezéseket, amelyek például az újrahasznosítást támogatják. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.