Szőrtelenítés nyáron: ezeket a szabályokat tartsd be

Forrás: Shutterstock -
szőrtelenítés gyanta borotva Nyár szőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári formához a nők számára a szőrtelen test is hozzátartozik. De melyik módszer a legalkalmasabb, ha nyaralásra készülünk, és mire kell odafigyelni a nyári szőrtelenítés kapcsán? Most eláruljuk!

A szőrtelenítés után nagyjából 24 óráig mindenképpen kerülni kell a napozást. Ennek más-más oka van, ha az ember borotvát, gyantát vagy éppenséggel epilátort használ. Borotválás közben mikrosérülések keletkezhetnek a bőrön, amik napozáskor pedig pigmentálódhatnak, vagyis befoltosodnak, amit nyilvánvalóan jobb elkerülni. A gyantázott bőrrel azért érdemes várni, mert begyulladhat az azonnali napozás hatására, ahogy az epilált bőr is.

Ha kedveled a szoláriumot, akkor jó tudnod, hogy szőrtelenítés után 24 óráig ezt a fajta barnulást is kerülni kell. A 24 órás szabály nem csak a napozásra vonatkozik. Mind a természetes vizeket, mind az uszodákat érdemes kerülni egy napig, a hámsérülések, és a tőből kitépett szőrszálak helye is fertőzésveszélynek van kitéve ilyenkor.

A szőrtelenítés utáni 24 órában kerülni kell a napozást Forrás: Shutterstock

A borotva kontra epilátor vagy gyantázás kérdésben mindenkinek megvan a maga favoritja. Egy biztos, a borotva rendkívül gyors, az epilálás és a gyantázás eredményét viszont sokkal tovább élvezheted. Egy egyhetes nyaralást simán kibírhatsz gyantázott vagy epilált testtel, a borotváért viszont kétnaponta kapkodni kell. És míg a borotvának nagyjából a gyorsaság az egyetlen előnye, a másik kettőnek hosszabb távon is szuper hatása van.

A gyanta és a jó minőségű epilátorok is tőből tépik ki a szőrszálakat, így egy idő után hajlamosak elhalni, azaz nem csak egy városi legenda, hogy ezek a szőrtelenítési módszerek koptatják a szőrt. A borotva használata során viszont csak elvágjuk a szőrszálakat, amelyek ennél fogva vastagabban nőnek vissza, és nem vékonyodnak, kopnak el. Végső soron sokkal erősebbnek tűnik majd a szőrzet. Hosszabb távon, de tartóssága miatt akár csak egy nyaralás előtt is megéri a gyanta vagy az epilátor használata.

Van még egy igazán szuper szőrtelenítési mód, ami viszont nem a nyári szezonra van kitalálva. Az IPL villanófényes szőrtelenítés egyébként csodákra képes, ráadásul már otthon használatos készülékekkel is ki lehet próbálni. Rengeteg gondtól megszabadít ez a kezelés, hiszen nem kell heti szinten a szőrtelenítéssel bajlódni, a kezelést azonban inkább az ősztől tavaszig tartó időszakban ajánlatos megcsinálni. Az UV-sugárzás ugyanis ebben az esetben is foltosodásra hajlamosítja a bőrünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.