Amikor tilos a smink: élethelyzetek, amikor ártalmas kifesteni magunkat

szauna napozás smink alvás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki jól tud bánni vele, a smink csakis a hasznára válhat: általa kiemelhetjük a legelőnyösebb, és elrejthetjük a kevésbé előnyös vonásainkat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor a smink inkább árt, és ha jót akarsz magadnak, illetve szeretnéd, ha évek múlva is szép, üde lenne az arcbőröd, érdemes ezekkel tisztában lenni.
  • Napozás

Sminkben kifeküdni napozni egyáltalán nem jó ötlet. Ha nyáron hódítani szeretnél a strandon, smink helyett valami mást találj ki. A Nap sugarai ugyanis szinte beleégetik a sminket az arcba, amitől nagyon csúnya lesz a bőrünk. De nemcsak a klasszikus napozásnál áll a tiltás, hanem például a szoláriumnál is. A szoliban a meleg levegő miatt kitágulnak a pórusok, és a bennük ragadt festék miatt pattanásossá válik a bőr, nem beszélve arról, hogy milyen foltokat okoz az arcodon, ha sminkben fekszel be a szoláriumba.

Semmiképp ne napozz sminkben, a Nap sugarai ugyanis szinte beleégetik a sminket az arcba Forrás: Shutterstock
  • Szaunázás

A szaunázás, különösen ősszel és télen, szuper program. Immunerősítő, méregtelenítő, bőrszépítő hatása van. Utóbbi azonban egyáltalán nem tud érvényesülni, ha sminkben vagy. A szaunázás hatására a verejtékezéstől beindul a méregtelenítési folyamat, miközben a bőr pórusai is kitisztulnak. Az elhalt hámréteg eltávolítása pedig arra ösztönzi a bőrt, hogy felgyorsuljon a megújulása: ez az alapja a bőr regenerálódásának. A pórusokban maradt smink azonban gátolja a folyamatot, sőt, ahogy a szoláriumnál is, a meleg hatására kitágult pórusokba beleragad a festék, ami pattanásokhoz vezet.

  • Alvás

A bőrünknek is nagy szüksége van a pihenésre, így a legfárasztóbb nap vagy a legzúzósabb buli után sem teheted meg, hogy sminkkel dőlsz be az ágyba. Ellenkező esetben ébredés után máris látni fogod, hogy milyen öregnek tűnik az arcod, ha pedig rendszeresen alszol így, ténylegesen sokat fog öregedni a bőröd. Az erős sminktől a bőr nem tud lélegezni, de például a szempillák is letöredezhetnek, ha fent hagyod a spirált éjszakára. Ennél már csak az rosszabb, ha reggel erre még rásminkelsz.

Aludj mindig smink nélkül, és hagyd a bőröd lélegezni! Forrás: Shutterstock
  • Sportolás

Ha az Instagramon lépten-nyomon azt látod, hogy a legmenőbb csajok sminkben edzenek, te akkor se tedd ezt. Egyébként valószínűleg ők sem így sportolnak, éppen csak a kamerának pózolnak a valódi edzés előtt. Legalábbis ha jót akarnak maguknak, az izzasztó testmozgás előtt ők is eltávolítják a sminket. Az izzadságtól ugyanis megint csak kitágulnak a pórusok, az alapozót, púdert és pirosítót magába szívja a bőröd, eltömíti a pórusokat, amitől egykettőre kialakulnak a pattanások, illetve a mitesszerek.

5+1 szépségtipp, amit 10 év múlva meg fogsz köszönni magadnak

A szépség nem csak genetika. Tőlünk, a mi szokásainktól is függ, hogy milyen lesz az arcbőrünk, és mennyire leszünk egészségesek az évek múlásával. Olvasd el korábbi cikkünket!

Testhezálló ruhában villantott Orosz Barbi - Ez a nap legszexibb fotója!http://www.life.hu/trend/20190812-orosz-barbi-szorfruhaban-villantott-mellbimbot.htmlOrosz Barbitól megszokhattuk már a dögös képeket, ezúttal azonban tényleg nem szégyenlősködött a műsorvezető. TrendOrigoSminkbakik, amelyek öregítenek http://www.life.hu/trend/20190710-sminkbakik-amik-oregitenek.htmlA smink egy igazán csodás lehetőség a nők kezében, ha tudnak vele élni. Hiszen kiemelhetjük vele a legszebb vonásainkat, illetve elterelhetjük a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Rosszabb esetben azonban olyan sminkbakikat is elkövethetünk, amelyek éveket verhetnek a korunkra, így lehetőleg kerüljük el őket. TrendOrigoFrissítő illatmámor nyárra: parfüm helyett testpermethttp://www.life.hu/trend/20190730-parfum-helyett-testpermet-frissito-illatmamor-nyarra.htmlA fullasztó nyári hőségben előfordulhat, hogy a könnyedebb, légies illatú parfümünket sincs kedvünk magunkra fújni, mert azt is túlságosan testesnek, fojtónak érezzük. A parfümökben ráadásul alkohol van, ami bánthatja a nyári melegben a bőrünket, és foltot is hagyhat rajta. Parfümök helyett válts inkább testpermetre, ami nemcsak illatos, de még fel is frissíti a testedet és a lelkedet. Mutatjuk is a kedvenceinket! TrendOrigoHibák, amiket ne kövess el az esküvő szervezése közbenhttp://www.life.hu/trend/20190731-hibak-amiket-ne-kovess-el-az-eskuvo-szervezese-kozben.htmlJavában dübörög az esküvői szezon, sokan a véghajrában vannak, mások pedig most kezdik a szervezést a jövő évi nagy napra. Bárhol is tartasz a szervezkedésben, a következő tippeknek mindenképpen hasznát veheted. TrendOrigoRihanna Barbados királynője: ezek voltak a legdögösebb fesztiválszettjeihttp://www.life.hu/trend/20190808-rihanna-a-barbadosi-crop-over-fesztival-kiralynoje.htmlRihanna büszke barbadosi gyökereire. Az év egyik legnagyobb eseményére rendszerint haza is szokott látogatni, és elképesztő öltözékeivel általában óriási feltűnést kelt. Ez idén is így volt, bár most kissé mást stílust választott, mint amit megszoktunk tőle. TrendOrigoŐ a Victoria's Secret első transznemű modellje – Fotókhttp://www.life.hu/trend/20190806-valentina-sampaio-a-victorias-secret-fehernemu-marka-ekso-transznemu-modellje.htmlHabár 2018-ban már ott volt a Victoria's Secret nagyszabású divatshow-jának castingján, végül nem szerződtették le. Néhány hónappal később azonban Valentina Sampaio hivatalosan is a fehérneműmárka első transznemű modellje lett. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.