A Tinder társkereső applikációról akkor írtunk bővebben, amikor Szocsiban, a téli olimpián ezzel a programmal keresték a kalandokat, és hajtották a gyors ismerkedést a sportolók. Azóta megtudtuk, hogy a Fat Phoenixből ismert Gáspár Gergő is ily módon keres párt, szerelmet, szexet, akármit. Még mindig sokaknak fenntartásaik vannak a programmal kapcsolatban, azonban már vannak tündérmesék, amelyekben hinni lehet.

A Life.hu-n most három történetet mutatunk be. Mindenki letöltötte, kipróbálta, húzogatta a Tindert, és adott egy esélyt az egésznek. A társkeresés és a pártalálás az összes platformon rizikós, nehéz, és mivel ezt az appot a legszemérmetlenebbül szexre utazó alkalmazásként írták le, sokan hajlamosak előítéletekkel közelíteni felé. Most azonban bebizonyítjuk, hogy ez nem csak a szexről szól. Vagy legalábbis nem mindig.

Pálma, 26, marketinges:
Miért döntöttél úgy, hogy letöltöd az alkalmazást? Mit vártál tőle?
A neten olvastam róla, és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Voltak persze fenntartásaim, de elég régóta voltam már akkor egyedül, így belevágtam. Hozzám hasonló korú és életszemléletű pasikkal akartam ismerkedni, olyanokkal, akik egy teljesen új platformon is képesek nyitni mások, a csajok és az ismerkedés felé. Ahogy én is.

Beszélgettél, találkoztál, randiztál valakivel, akit az applikáció segítségével ismertél meg?
Volt egy találkozóm, amit szándékosan nem neveznék randinak. Utóbb jöttem rá, hogy a srác képein sosem látszódott a magassága, mindig csak az arcát fotózta, hogy véletlenül se lehessen semmihez sem viszonyítani. Így persze több mint egy fejjel alacsonyabb volt nálam, és ez látszólag őt még nálam is jobban zavarta. Boroztunk, aztán búcsút vettünk egymástól, mert a méreteken felül is sok mindenben különböztünk.

A második randim egy régi ismerősömmel volt, akivel korábban már kavartunk, csak neki épp akkor barátnője volt. Amint meglátta, hogy a Tinder szerint egy párt alkotunk, azonnal rám írt, hogy már szakítottak, és ha gondolom, fussunk össze. Még aznap este találkoztunk, és reggel, a konyhámban közölte velem, hogy imádja a Tindert, mert enélkül nem találkoztunk volna újra.

Milyenek a tapasztalataid? Használod még egyáltalán?
Utána csetelgettem még pasikkal, de ilyen ingerszegény környezetben, mint a Tinder felületei, nehéz volt lenyűgözni bárkit is. Többet nem randiztam, mert senkivel sem jutottam már el arra a szintre, és szépen lassan el is fogytak a program által felajánlott hímegyedek.

Még fent van a telefonomon az alkalmazás, hátha valaki, akit korábban beszívecskéztem, rámír, de sokat már nem várok tőle. Azt hiszem, kimaxoltam a Tindert, és várom a következő ismerkedési lehetőséget.
Anna, 32, üzletvezető:
Miért döntöttél úgy, hogy letöltöd az alkalmazást?
Pár hónapja voltam szingli, a szakítás utáni gyászidőszak még javában tartott, de úgy gondoltam, lassan ideje, hogy történjen valami a szerelmi életemmel. A baráti körömben többen vannak, akik a neten ismerkedtek és nincsenek rossz tapasztalataik. Egy barátnőm szerint pedig a Tinder egyszerre szórakoztató és hasznos alkalmazás akkor, ha ingereket szeretne valaki. Ráadásul neki száz százalékosan bejött: csetelt, randizott, most pedig szerelmes - és viszont szeretik. Ennél jobb ajánlólevél nekem sem kellett.

Mit vártál tőle?
Nem vártam az alkalmazástól semmit, inkább kíváncsi voltam. Például arra, hogy kik regisztrálnak. Hány emberről tudom külső alapján eldönteni, hogy tetszik vagy sem, és arányaiban mennyivel találom meg a közös hangot. De leginkább az érdekelt, én mennyire vagyok felkészülve arra, hogy flörtöljek, vagy akár randizzak.

Beszélgettél, találkoztál, randiztál valakivel, akit az applikáció segítségével ismertél meg?
Volt, akivel csak a csetelésig jutottunk, de elhalt a dolog. Vagy nem találtuk szimpatikusnak egymást. És volt olyan is, akivel találkoztam, de három randinál tovább nem jutottunk. Nem az alkalmazás hibája, de egyelőre ezek a direkt randik nem a kedvenceim, de gyakorolni kell.

Milyenek a tapasztalataid?
A Tinder szexalkalmazásként híresült el, ezért vannak ismerőseim, akik le sem töltik, mert azt gondolják, hogy csak olyanok vannak fent, akik gyors szexre vágynak - hiszen akár egy kilométeren belül is felmérheted, ki van rajta és ki az, akivel tetszetek egymásnak. Szerintem viszont sokan vannak, akik hallottak róla és kíváncsiak rá, mert egy új platform az ismerkedésre. A netes párkeresésnek előnye és hátránya is van, miért pont ez az alkalmazás lenne kivétel? Egyszerűen ki kell próbálni, és ha bejön, akkor használni kell. Ennyi.

Használod még egyáltalán?
Nem használom megszállottan. Néha eszembe sem jut, hogy újra fussak egy kört, de aztán pár héttel később előveszem. Most épp félretettem az alkalmazást, egyelőre ebben a pihentetési fázisban vagyok lelkileg is.
Emma, 28, táncos, a kisfia 2 éves:
Miért döntöttél úgy, hogy letöltöd az alkalmazást?
Igazából egy elvált, huszonéves anyukaként, aki vagy a gyerekkel van, vagy dolgozik, hogy eltartsa, nem igazán volt lehetőségem eljárni ismerkedni. Sajnos a nagyszülők is messze laknak, bébiszittert pedig nem engedhetek meg magamnak egy-egy mulatozás miatt. Szerettem volna egy társat, mert úgy gondoltam, nem szabad, hogy egy válás miatt a huszas éveimet magányosan töltsem. Egy barátnőm mondta, hogy most nagyon menő és divatos ez az alkalmazás, és egyből rákaptam. Igazából vicces volt ide-oda dobálni a srácokat, és egy-kettővel csetelni is.

Mit vártál tőle?
Én nem vártam többet, mint hogy találok egy laza kapcsolatot, egy búfelejtőt. Persze nem ilyen kapcsolatra vágytam, de a legvadabb álmomban se mertem gondolni, hogy elvált, gyerekes nőként találhatok komoly társat, ráadásul pont a Tinderen.

Beszélgettél, találkoztál, randiztál valakivel, akit az applikáció segítségével ismertél meg?
Délelőtt 11-kor töltöttem le az alkalmazást. Többekkel cseteltem, de egyetlenegy sráccal randiztam még aznap este. Az a randi olyan jól sikerült, hogy másnap töröltem is az alkalmazást, azóta pedig együtt élünk. A fiammal apaként viselkedik, és azt hiszem, a lánykérésre és az újabb babára sem kell sokat várni.