Jobbra húz, balra húz, haza húz: Teszteltük az új Tindert

Forrás: Thinkstock -
társkereső Tinder ismerkedés Jingle
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg időt spórolhatnánk meg, ha előre tudnánk, ki az, akivel összeillünk, és ki az, akit a lehető legnagyobb ívben kellene elkerülni. És ki az egyáltalán, aki biztosítja, hogy miközben a szexi, okos, 30 éves Tomival csetelünk, nem a kövér, munkanélküli, lábszagú, 60 éves Béla ül a csetablak túlsó végén? Honnan tudod egyáltalán, hogy összeillesz valakivel?

Létezik összeillés első látásra?

Ha elsőre úgy is tűnik a pasi, hogy vicces, kiderülhet, hogy rettentően nem bírja a te humorodat, vagy ha oda is vagy érte néhány napig, hamarosan rájössz, hogy sosem tudnád elviselni, hogy ennyire hangosan fújja az orrát. Olyan esetről sem egyszer hallhattunk, hogy annyira külöböző egy páros életmódja, hogy akármennyire is imádják egymást, biztosan nem működik a kapcsolat. Ha van rá lehetőség, érdemes kizárni az abszolút nem! kategóriát, de azért annak hagyj időt, hogy kiderüljön, összeilletek-e a jelölttel, mielőtt akármit is lépnél.

Forrás: Thinkstock

Adrienn, 38, terapeuta

"Amikor szakítottunk a volt párommal, elkezdtem társkeresőzni. Nagyon meglepődtem, mikor pont őt hozta fel az oldal, hogy 99 százalékban megegyezünk a tulajdonságaink és elvárásaink alapján, pedig éppen túl voltunk a szakításon, mert nem ment párként."

Bianka, 30, festő

"Szerintem nincs, a kémia a legfontosabb, az meg csak élőben derül ki. Találkoztam már olyan pasikkal, akik "papíron" tökéletesek voltak, de nem volt meg az a plusz dolog. Ha viszont megvolt, akkor teljesen mindegy minden más."

Eszter, 28, sminkes

"Volt egy pasim, iszonyatosan imádtam. Évekig azt hittem, hogy ő a tökéletes férfi, aztán szépen, lassan kiderülgettek a dolgok: borzasztóan rendmániás, én viszont művészlélek vagyok, és nem bírom a rendet. Én állandóan mennék erre-arra, viszont neki a legjobb program a kanapén fekvés, amitől engem a hideg ráz. Ha ezeket előre tudom, inkább nem is bonyolódok bele a dologba, hiszen csak raboltuk egymás idejét."

Anita, 26, gyógyszerész

"Nem hiszek ebben az "ellentétek vonzzák egymást" bullshitben. Szerintem valamennyire igenis kellenek közös hobbik, érdeklődési kör és közel azonos gondolkodásmód ahhoz, hogy hosszú távon működjön a dolog (már ha ez a cél). Szóval van valami ebben a társkeresős összeillésben, de néhány előre megadott paraméter alapján nem vagyok benne biztos, hogy a valóságban is működne a dolog. A kémia azért itt nem jön át, nem? :)"

Mi van jelenleg a piacon?

Tinder - Ki nem hallott már a jó öreg Tinderről, ahol mindössze annyi az ember dolga, hogy jobbra-balra huzigálja a képernyőt, és eldöntse, pár fotó alapján szimpatikus-e a szembejövő delikvens. Ha szimpatikus, megy jobbra, ha nem, akkor balra. Csak és kizárólag akkor kezdhet valaki beszélgetést a másikkal, ha kölcsönösen a "tetszik" kategóriába nyomták egymást. Korábban már írtunk a Tinder-mesékről, ITT elolvashatod őket. Akik csak a szexre mennek, leggyakrabban a Tindert töltik le.

Forrás: Thinkstock

Natasa, 27, tolmács

"Én múltkor ínhüvelygyulladást kaptam a tinderezéstől. De csak hülyékkel akadtam össze, úgyhogy részemről örökre befejeztem a társkerit, maradok az élőben pasizásnál."

Jingle- A Jingle már nem csupán a kinézetre megy, hanem először néhány kérdés megválaszolásával fetérképez téged, és csak azokat a herceg/hercegnő-jelölteket mutatja meg, akik úgy válaszolták meg a kérdéseket, hogy az alkalmazás összeillőnek ítéli meg őket. A kérdések tényleg jók, sokat elárul az emberről, hogyan válaszol. Így garantált, hogy nem pazarlod az értékes idődet egy macskabolond biciklistára, ha te kizárólag kutyapárti, kerékpárellenes vagy. Ha kölcsönös a vonzalom, már jöhet is a beszélgetés. Ráadásul csak Facebook fiókkal lehet regisztrálni az alkalmazásra, így nagyobb az esély, hogy valós személlyel ismerkedsz, nem pedig a fentebb említett virtuális Bélával. A Jingle főként azoknak a társkeresője, akik tartós kapcsolatot keresnek.

Amanda, 26, blogger

"Én azonnal letöltöttem a Tindert, amint tudomást szereztem a létezéséről. Mivel nincs időm pasizni, időnként felmegyek, húzogatom ide-oda a férfiakat, majd nem találkozom senkivel, de legalább úgy teszek, mintha keresnék valakit, vagy tennék azért bármit is, hogy megtaláljam az igazit.
Örülök, hogy van új applikáció, amiben további lehetőségek vannak, és az összeillés valahogyan mérhető benne. Ha ugyanis látom valakinél, hogy nagy túrázó, akármilyen jól is néz ki, leikszelem, mert tudom, hogy én utálok hegyet mászni, és a kevéske szabadidőmben feküdni és henyélni akarok, valamint olvasni. És így már bele sem megyek a dologba, mert tudom, hogy ez a kapcsolat nem fog működni. Ez nyilván felszínes és sekélyes, de a Tinderen ma már ilyenek alapján válogatunk, így pedig minden, ami a gyors döntésben segít, és közelebb visz a megoldáshoz, csak jó lehet."

FindFlirt - A FindFlirt a személyes kérdések helyett inkább csak adatokat kér, mint magasság, kor, lakóhely, ezek alapján keresgetheted a megfelelő társat. Akik csak egy laza flörtre vágynak, könnyen találnak hozzá partnert ezen az alkalmazáson.

Forrás: Thinkstock

Hogyan ne ismerkedj?

Mivel ezek az applikációk egyetlen fotót mutatnak az illetőről, lehetőleg a profilképed téged ábrázoljon, méghozzá úgy, ahogy valójában kinézel. Ha egy remek Coelho-idézet a profilképed, esetleg a hörcsögöd, vagy egy esernyő, kevés az esély, hogy valakinek felkeltsd a figyelmét, kivéve persze, ha történetesen a hörcsögökhöz, vagy az esernyőkhöz vonzódik. Márpedig ha így van, az eléggé lehangoló.

Ha az alkalmazás azt kéri, válaszolj néhány kérdésre, hogy feltérképezzen, mindenképpen legyél őszinte, és ne úgy válaszolj, amilyen lenni szeretnél, hanem úgy, amilyen vagy, hiszen csak így találhatod meg a tényleg hozzád illő társat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.