Jó ideje fenn vagyunk már a Tinderen, jóhiszeműen húzogatunk, és reménykedünk. Hogy vagy lesz belőle valami, vagy nem. Feladjuk, majd újrapróbáljuk, és hiszünk a tindermesékben. Aztán valami egészen furcsa dolog történik a mobilappos pártalálás piacán. Kibővül a digitális társkeresők világa, és megjelenik a kutyatárskereső. És mi letöltjük.

Forrás: Thinkstock

Embert barátjáról

Mivel be tudunk jelentkezni a Facebook-accountunkkal, megkímélnek minket a hosszas regisztrációs folyamatok nyűgjétől. A progi csak a szülinapunkat kéri, és máris a kis szőrösre tereli a szót. Mi a neve, a neme, a kora, milyen a termete és a fajtája. És a legfontosabb, a természete. Lehet magának való, nyugodt, barátságos, játékos, mozgékony, labdafüggő, vadász, vadóc, öntörvényű, nehezen barátkozó.

Amilyen a gazdi, olyan a kutyája:
A kutyák gazdáik személyiségéhez idomulnak. Legalábbis ezt derítették ki bécsi viselkedéskutatók 2011-ben, amikor 22 ember-kutya páros viselkedését elemezték. A részletekért kattints ide!

Épp a barátságos felé görgetek, mert úgy hiszem, talán ez jellemezi a leginkább a kiskutyámat, és mivel csak egyet lehet kiválasztani, döntenem kell. Közben pedig nem hagy nyugodni a gondolat, miért nincs a Tinderen is hasonló funkció. Lényegesen megkönnyítené ugyanis az életünket, ha a pasikhoz is lenne rendelve egy-egy tulajdonság, ami tökéletesen leírná őket, és amelynek segítségével be tudnánk lőni a természetüket. Nagyon bővíteni sem kellene a KutyaRandi által felsorolt szavak listáját, elvégre a legtöbb férfi besorolható az alábbi kategóriákba:

magának való, nyugodt, barátságos, játékos, mozgékony, labdafüggő, vadász, vadóc, öntörvényű, nehezen barátkozó.

Tali a kutyakakikukánál!

Az ötlet egyébként zseniális, és hiánypótló is, mert így már könnyedén találhatunk kedvencünkhöz tökéletesen passzoló játszópartnert, és nem utolsó sorban magunknak is kellemes sétáltatótársat.

Forrás: Thinkstock

Az alkalmazásban minden gazdinak és kutyusnak saját fényképes profilja van, valamint a négylábúakról számos pluszinformációt is találunk. Ez segíti, hogy fajtában, méretben, életkorban, természetben és egyéb tényezők mentén is kedvencünkhöz illő játszópartnert találjunk, hiszen nem mindegy, hogy domináns, visszahúzódó, barátságos, vagy éppen félénk kutyával eresztjük össze a miénket.

Jobbra húz, balra húz, haza húz című cikkünkben írtunk már egy új társkereső appról, ami elődeitől eltérően már összeillést is mér, vizsgál. A Jingle nem csupán a kinézetre megy, hanem először néhány kérdés megválaszolásával feltérképez, és csak azokat a herceg- és hercegnőjelölteket mutatja meg, akik úgy válaszolták meg a kérdéseket, hogy az alkalmazás összeillőnek ítéljen meg titeket.

Így garantált, hogy nem pazaroljuk az értékes időnket egy macskabolond biciklistára, ha kizárólag kutyapárti, kerékpárellenesek vagyunk. (Már csak az a gond vele, hogy Androidra továbbra sem érhető el, így akinek nincs más oprendszert használó mobilja, annak kizárólag arra jó, hogy lássa, milyen boldogok is együtt az almamániások.)

Ha tüzel a kedvenc

A KutyaRandi azonban ennél is tovább megy. Hogy a gazdiknak ne kelljen aggódniuk a saját vagy mások tüzelő kutyusai miatt, a kutyaprofilnál még azt is be lehet állítani, ha éppen tüzel a kedvenc.

Milyen hasznos lenne egy ilyen gomb a Tinderen is, nem?

Mikor születtél? Ilyen kutya illik hozzád!
Kicsi vagy nagy? Hosszú vagy rövid szőrű? Barátságos öleb vagy szigorú házőrző? Innen kiderül, hogy a csillagjegyed szerint milyen kutyust érdemes választanod.

Hogyan lesz így ebből szex?

Ha mindez megvan, a "Sétára fel" gombra kattintva megjelennek a környékünkön a sétáltatóalkalmazást használók. Ha valakit szimpatikusnak találunk a profilja alapján, egy gombnyomással meghívható egy kis közös mozgásra, vagyis sétára.

Forrás: Thinkstock

Már csak az kellene, hogy kicsivel többen használják, mert ameddig csak a 32 esztendős Berci van kint nyolcéves, Polka nevű kutyusával, valahol a Zuglóban, addig nem sok izgalomra számíthatunk.

Ezért nem szabad belenéznünk (továbbra sem) a pasink okostelefonjába:
Régen, amikor még csak butatelefonjaink voltak, csupán csak a híváslistát, a névjegyzéket, a szöveges üzeneteket és a képeket tudtuk csekkolni a másik készülékében. Már ez is elegendő stresszfaktor volt, de az okostelókkal csak bővült azon felületek száma, ahol ellenőrizhetjük a kedvest. Ez pedig nem annyira jó.

Ha ugyanis átrágjuk magunkat a képernyőzáron, (ha egyáltalán van) szabad az út a másik Facebookjához, a Messenger-üzeneteihez, a Viber-csevegéseihez, a privát vagy a céges e-mailjeihez, a kalendárjához és a napi teendőinek listájához, de akár az ártalmatlan, levelezőn végzett csevegéseihez is. Vagyis, aki manapság bizalmatlan, az egy zuhanyzás alatt elcsórt telóval vagy tablettel a másik életének szinte minden területét lecsekkolhatja. És mi van, ha a párunk a KutyaRandin is fenn van? A problémával itt foglalkoztunk korábban.