Sosincs egyszerű helyzetben, aki internetes társkeresésre adja a fejét. Mindenki fél és határozatlan, bizonytalan az adatbiztonság, valamint az is, ki ül a másik oldalon. A rossz randik elkedvetlenítenek, ráadásul hatalmas akaraterő kell annak belátásához is, hogy bizony külső segítségre van szükség a boldogság megtalálásához. Ezeket a kellemetlenségeket igyekeznek enyhíteni a tematikus párkeresők.

Vannak portálok diplomás szingliknek, félrelépni kívánóknak és titkos viszonyt kialakítóknak, tiniknek és 50 év felettieknek, melegeknek, milliomosoknak, metálosoknak, és olyanoknak is, akik kifejezetten külföldi partnert keresnek maguknak. Gyors egymásutánban érkeznek a különböző lokációs mobilappok is a rapid szexrandikhoz, első látásra tehát úgy tűnhet, tényleg minden adott ahhoz, hogy társra leljenek végre az egyedülállók.

Forrás: Thinkstock

Mindehhez nyújtanak további segítséget azok a tematikus portálok, melyek igyekeznek olyan saját közösséget kialakítani, melynek tagjai hasonló érdeklődésűek, életkorúak, anyagi helyzetűek és státuszúak. Továbbá pedig van bennük valami olyan közös tulajdonság, ami kiemelten fontos része az életüknek, és valóban megkerülhetetlen a párkeresés során. És itt nem csak arról van szó, hogy kinek hány diplomája van, vagy miért is kíván kikacsintgatni a házasságából. Sokkal inkáb arról, ki neveli egyedül a gyermekét, ki tartozik egy kisebbségi csoporthoz vagy felekezethez, és ki él együtt valamiféle fogyatékossággal. Körülnéztünk hát az elfogadáshoz, a támogatáshoz, a barátsághoz és a szerelemhez hozzásegítő társtaláló oldalak között.

Páratlan oldal: párkeresés gyerekekkel

2013-as az utolsó regisztrált belépő a Páratlan oldal elnevezésű társkeresőn, mind a nők, mind pedig a férfiak esetében. Pedig a kezdeményezés igencsak jó, hasznos és hiánypótló, hiszen egyedülálló szülőként oly sok platformon kell helytállni, hogy az anya- és apaszerepet egyszemélyben betöltő szinglik életében gyakran önmagukra sem jut elég idő, nemhogy még a párkeresésre és a társtalálásra. Aki pedig túlélte a szeretett személy elvesztését, legyen az szakítás, válás, betegség, bármi, és önállóan küzd meg a mindennapok kihívásaival, sorstársaival hamarabb és könnyebben megtalálja a közös hangot, és indulhat el az újrakezdés útján. És pontosan ez a Páratlan oldal alapkoncepciója is.

Két csonka családból egy teljes:
Korábbi cikkünkben olvasónk osztotta meg velünk, miképpen találta meg a szerelmet idős korában az iWiW segítségével, és hogyan épült mára az ő, illetve a diákkori szerelmének családjából egy több mint húsz főt számláló nagycsalád. A szívszorító történetért kattints ide!

Rondarandi: ismerkedés belső szépséggel

"Üdvözlünk a Kárpát-medence első, kifejezetten a belső értékeknek szentelt társkereső oldalán! Itt nem csak 'duma', hogy nem számít a külső, valóban csak annak van jelentősége, hogy milyen vagy belül, csak ez számít és semmi más! Regisztrálj, levelezz, találj párt és légy boldog!"

Forrás: Thinkstock

Így csábítja a Rondarandi azokat az ismerkedőket, akik saját bevallásuk szerint inkább a személyiségükkel és a mondanivalójukkal, mint a külsejükkel kívánnak hódítani. Érdekes módon a regisztrációhoz egy valós, jól kivehető fényképet is kérnek, mondván, aki nem mutatja meg magát, annak alig van esélye a társkeresésben. Az apró ellentmondás és a szigorú szabályok ellenére többen választják az inkognitós megjelenést, ők virágcsokrok, állatok vagy mesefigurák mögé rejtik az arcukat. Biztonsági játékosoknak és bizonytalanoknak lehet, hogy éppen ez a tökéletes megoldás.

Romalove: társkereső nem csak romáknak

Elsősorban romákat várnak, de ez nem feltétele a regisztrációnak, mindenkit szívesen fogadnak. A Romalove a bemutatkozása alapján az élvonalbeli társkereső szolgáltatók egyike, további előnye pedig, hogy része a világ legnagyobb hálózatának, a Dating Factorynak, jelentsen ez bármit is. Nehezítheti azonban a párkeresők helyzetét, hogy a regisztráció ugyan ingyenes, azonban ha kapcsolatba szeretnél lépni más tagokkal, és a teljes körű szolgáltatást szeretnéd használni, akkor ahhoz előfizetéssel kell rendelkezned. Ez pedig pénzbe kerül.

Keresztény Társ: felekezeti hovatartozás nélkül

A magyar keresztény társkeresőre és közösségi oldalra regisztrálhat minden társ, barát és közösségkereső keresztény, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Vagyis nemcsak szerelmet, de beszélgető és levelező partnereket, cimborákat is találhatsz, ha a regisztráció során pontosan megadod, kit keresel. Az érdeklődési kör mellett a humorérzék szintje is beállítható, továbbá fontos még természetesen a vallásgyakorlás módja és rendszeressége is.

Henriette sikertörténete:
"Sikerült társat találnom, rátalálnunk egymásra. Isten összevezetett minket. De szeretném mindenkinek elmondani, hogy hit nélkül és Isten keresése nélkül nem ment volna. Azzal a hittel indultam el, hogy Istennek itt is van hatalma összevezetni, akik bíznak benne! És hálás vagyok érte, mert megmutatta az Ő szeretetét életemben, életünkben. A társammal az eljegyzésünk most volt és hiszem, Isten el fog vezetni minket a házasságig. Köszönöm szépen az oldalt!"
Forrás: Thinkstock

FETO: pártalálás fogyatékkal

A FETO.hu Magyarország első és egyetlen olyan társkeresője, amelyik fogyatékkal élőknek kíván segíteni, barátkozni, közösséget találni és építeni. Szeretettel várnak mozgás-, hallás- és látássérülteket, valamint értelmi- és beszédfogyatékossággal élőket, kisembereket, a regisztráció során pedig megadható még autizmus, siketvakság és halmozottan fogyatékos státusz is. Az oldal gondozói természetesen szívesen látnak mindenkit, aki ismerkedne, beszélgetne fogyatékkal élőkkel.

Forrás: Origo
Deáki Tímea párterapeuta javaslata:
"Korunk sajátossága, hogy a klasszikus, személyes társkeresés erősen háttérbe szorult, ráadásul már igen régen. Már tíz évvel ezelőtt sem volt ritka a netes párkeresés, így belátható, hogy idővel ezen a fronton is újabb és újabb lehetőségeket kell kínálni. Mostanra kitisztultak az ezzel kapcsolatos igények, aminek tökéletes megoldásai az ilyen jellegű tematikus oldalak. Érdemes hát kipróbálni őket."