mascarpone desszert epres
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon egyszerű, gyorsan és előre elkészíthető desszert, amely házibulik sztárja lehet.

Hozzávalók:

• 250 g mascarpone
• 20 g porcukor
• 3 tojásfehérje
• 1 citrom reszelt héja
• 4 cl rum
• 500 g tetszőleges bogyós gyümölcs (barackkal, naranccsal, sárgadinnyével is isteni!)
• mentalevelek a díszítéshez

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Elkészítése:

Mossuk és szárítsuk meg a gyümölcsöket. A mascarponét keverjük ki a cukorral, a tojásfehérjékkel és a rummal addig, amíg krémes, habos állagot nem kap. Szórjuk bele a reszelt citromhéjat is. Keressünk négy desszertes kelyhet vagy poharat, tegyünk az aljába a gyümölcsből, majd halmozzunk rá a mascarponés krémből és a tetejére megint a gyümölcsből. Hagyjuk a hűtőben állni egy órát, majd szervírozás előtt tűzzünk a gyümölcsök közé egy mentalevelet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.