Szent István Korona Irsai Olivér a Góliátok között

borászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Decanter World Wine Awards versenyén a magyar aranyérmes fehérborok kategóriájában a Szent István Korona bora nyerte el a Regional Trophy megtisztelő címet.

A borvilág ízlést diktáló fővárosában, Londonban nem osztogatnak díjat akármelyik pincészetnek és bornak. Ezért tölthet el minket büszkeséggel, hogy a Decanter World Wine Award érmek fölött álló elismérését, a Regional Trophy-t egy olyan magyar pincészet kaphatta, mely zászlójára az elérhető és sokak által könnyen megkedvelhető borok megalkotását tűzte ki. A Szent István Korona Irsai Olivér borát a híres Master of Wine, Caroline Gilby által vezetett 4 fős nemzetközi szakértői bizottság hozta ki a különdíj nyertesének.

A Szent István Korona borcsalád Etyek-Budai borvidék ültetvényeiről származó borainak elkészítése Laczkó Gábor nevéhez fűződik, aki méltán büszke munkájára. Mondhatjuk úgy is, hogy a 2010-es évjáratú Irsai Olivér szerencsés csillagzat alatt született, ugyanis a rendkívül nehéz időjárási körülmények miatt "nagy kihívás" volt a szőlő megfelelő időpontban való szüretelése.

"Az Irsai Olivért 2010.08.27-én szüreteltük és pont a kisfiam 1. születésnapjára erjedt ki 09.12.-én. Az Irsai Olivérben az a legcsodálatosabb, hogy olyan az illata, mint amikor a tenyeredben fekszik egy érett Irsai fürtje. A bor valóban olyan, mintha a gyereked lenne. Nincs megállás, az agyad napi huszonnégy órában azon jár, hogyan lehetne kihozni belőle a legtöbbet."

Az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Irsai Olivér révén, a Szent Korona Pincészet kitartó munkáját most megérdemelten egy jelentős nemzetközi elismerés, a Decanter Trófea koronázta meg.

További információ itt.

(támogatott cikk)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.