Hatékony szagtalanítók dohányfüst ellen - Ha a lakásban is rágyújtasz néha

illóolaj szag illat cigarettafüst dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudsz leszokni a dohányzásról, és hiába trükközöl, a lakást átitató kellemetlen szagokat sem bírod? Az alábbi termékekkel és megoldásokkal könnyen eltüntetheted a füstös szagot.

A legjobb megoldás a dohányfüst ellen természetesen a leszokás lenne, ám amíg ez nem megy, és ráadásul időnként a lakásban is rágyújtasz, mindig tarts otthon olyan fegyvert, amivel pillanatok alatt elűzheted a szagokat. A következők hatékonyak, próbáld csak ki!

Thinkstock
Thinkstock

Bio Air Control spray

A szabadalmaztatott eljárással készülő termék kiválóan alkalmas arra, hogy a háztartási szagokat semlegesítsd - a dohányfüst mellett konyhai eredetű szagok ellen is hatásos. Legnagyobb előnye, hogy hosszan fejti ki a hatását. A háztartási szagtalanító pumpás és hajtógázas formában is megvásárolható, alkalmazását pedig már a szagok megjelenése előtt is elkezdheted, így már a megjelenéskor közömbösíti azokat. A terméket ráadásul kárpitokra, anyagokra és különböző felületekre is fújhatod - kis mennyiségben, 20-30 centiméteres távolságból.

Ambi Pur Aerosol Anti Tobacco

Számos nagyvállalat gyárt már a lakásban használható illatosítók körében kifejezetten a cigarettafüst semlegesítésére alkalmas terméket is. Ez alól nem kivétel az Ambi Pur sem. A cég a cigaretta szaga ellen spray-t kínál, amelynek előnye, hogy az illatanyagokat és az egyéb komponenseket úgy állították össze, hogy azok tényleg eloszlassák és eltüntessék a füst szagát. A spray-t használhatod akár a dohányzás előtt közvetlenül, vagy rögtön utána.

Thinkstock
Thinkstock

Air Wick FreshMatic elektromos illatosító

Az elektromos illatosítók legnagyobb előnye, hogy hosszú ideig nem szükséges foglalkoznod az illatosítás kérdésével, hiszen a készülék ellátja ezt a feladatot. Ilyen megbízható termék az Air Wick FreshMatic is, ami - ha igényednek megfelelően állítod be - meghatározott időközönként kibocsátja a levegőbe az illatanyagokat. A citrusos, narancsos változat megfelelően képes eltüntetni a dohányfüst kellemetlen szagát is.

Házi praktikák a dohányszag ellen

Illóolajok

Szerezz be olyan mécsestartót, amelynél a mécses felett egy kis tálkarészt is kialakítottak, ahova illóolajat csepegtethetsz. Ez nemcsak költséghatékony, de környezetbarát megoldás is a lakás illatosítására. A dohányfüst ellen a legjobb, ha fodormenta-, cédrus- vagy citromolajat szerzel be, amelyek amellett, hogy felveszik a harcot a kellemetlenséggel, még vitalizáló hatással is bírnak.

Thinkstock
Thinkstock

Ecet

Az ecet nemcsak takarításkor vethető be sikerrel, hanem a dohányfüst szaga ellen is használhatod. Ehhez csak egy kis tálkába kell ecetet öntened, és a füstös helyiségben elhelyezni. Sikeresen eltünteti a szagokat, függetlenül az intenzitástól.

Gyertya

A dohányfüst közömbösítését már az is nagyban segíti, ha abban a helyiségben, ahol rendszeresen rágyújtasz, meggyújtasz egy gyertyát. Ha pedig a hamutál mellé helyezed el, még hatékonyabban tudja eloszlatni a füstöt. Választhatsz kifejezetten dohányfüst elleni gyertyákat is, hiszen már lehet ilyet is találni az üzletekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.