Ez aztán a pazar esküvő! Férjhez ment a világ leggazdagabb emberének a lánya

esküvő szultán házasság gazdagok Borneó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Látványos ceremónia keretében adta férjhez vasárnap lányát a brunei szultán. A 32 éves Hajah Hafizah Sururul Bolkiah hercegnő és 29 éves vőlegénye, Pengiran Haji Muhammad Ruzaini hivatalosan csütörtök óta házasok, amikor aláírták a házassági szerződést. Az esküvőt a szultán 1700 szobás palotájában rendezték.

A vasárnapi menyegző az egy hete tartó esküvői rendezvények csúcspontját jelentette a 350 ezer lakosú, olajban gazdag muzulmán szultánságban Borneó szigetének északi részén.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az ifjú pár

A kristálygyöngyökkel díszített, bézs és ezüst színű menyasszonyi ruhába öltözött mennyasszonyt 16 dárdákat, pajzsokat vivő testőr kísérte a trónterembe, ahol háromezer vendég gyűlt össze, köztük a thaiföldi kormányfő, a Fülöp-szigeteki államfő és a kambodzsai miniszterelnök.

A láthatóan ideges vőlegényt, aki a menyasszonyhoz hasonlóan bézs és aranybrokát öltözetet viselt, a menyasszonyhoz vezették, és a kezét Hassanal Bolkiah szultán a lánya homlokára helyezte, ami a hagyományok szerint az áldását jelenti.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Hassanal Bolkiah szultán az áldás után

A szultán az őfelsége fia címet adományozta a vőlegénynek. A 66 éves szultánnak öt fia és hét lánya van, a hercegnő az ötödik gyermeke, és a helyi pénzügyminisztériumban dolgozik. Férje a miniszterelnöki hivatal alkalmazottja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.