Anne Hathaway diéta színésznő film fogyás filmszerep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anne Hathaway 12 kilogrammtól szabadult meg a hamarosan mozikba kerülő, A nyomorultak című musicalfilm kedvéért. A forgatás alatt nem evett semmi mást, csak napi két kis adag zabkását.

Bevett gyakorlat és gyümölcsöző reklámfogás lett Hollywoodban, hogy a filmsztárok komoly fizikai átalakuláson mennek keresztül egy-egy szerep kedvéért: legutóbb Anne Hathaway szabadult meg 12 kilogrammtól a hamarosan mozikba kerülő, A nyomorultak című musicalfilmben eljátszott szerepe miatt. "Muszáj volt megszállottan csinálnom a dolgot, hiszen a cél az volt, hogy szinte halottnak tűnjek" - nyilatkozta a színésznő a Vogue magazin decemberi számának arra válaszolva, hogy miként készült fel Fantine szerepére Victor Hugo 19. századi klasszikusának musicalfilm-változatában.

A 30 esztendős Hathaway a forgatás kezdetére öt kilogrammtól szabadult meg, később pedig újabb hét kilót dobott le magáról azáltal, hogy nem evett semmi mást, csak napi két kis adag zabkását. "Visszatekintve az egészre - persze semmi esetre sem akarok ítéletet mondani -, kétségtelenül kicsit marhaság volt "- vélekedett A sötét lovag - Felemelkedés című mozi sztárja. "Elszakadtam a valóságtól, de azt hiszem, hogy éppen ez jellemzi magát Fantine- is."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre, és nézd meg, kik változtak meg drasztikusan egy szerep kedvéért!

Annak idején Natalie Portman óriási médiafigyelmet kapott, amikor mintegy kilenc kilogrammtól szabadult meg a 2010-es Fekete hattyú című film kedvéért, hogy tökéletes balerina legyen, és alakításáért meg is kapta az Oscar-díjat. Jennifer Lawrence, Az éhezők viadala című thriller sztárja azonban éppen azzal lepte meg a nagyközönséget a múlt héten, hogy megesküdött, egyetlen szerep kedvéért sem fog változtatni az étrendjén.

Hathaway szerint a forgatási munkálatok befejezése után nagyon nehéz volt visszaszoknia a normális mindennapokba. "Fizikailag és érzelmileg is kimerültem" - nyilatkozta a színésznő. "Hetekbe telt, mire újra önmagam lettem."

A király beszéde című mozit is jegyző Tom Hooper által rendezett A nyomorultak című film december 25-én debütál az Egyesült Államokban, és várhatóan tovább erősíti az Oscar-jelöltek mezőnyét. A népszerű musical mozifilm-változatában Hugh Jackman és Russell Crowe is feltűnik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.