Duci kirakatbábuk pózolnak egy svéd üzletben

próbababa duci plus size
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Telt idomú, plus size kirakatbábukon mutatja meg fehérneműit az egyik legnagyobb divatmárka. Egyesek szerint a babák kövérek.

Meglepő - és az egészséges nőképért küzdő szervezetek szerint üdvözlendő - lépésre szánta el magát a H&M, pontosabban a ruhabolthálózat egyik svéd üzlete. Egy neten terjedő fotóról kiderül: fehérneműiket a szokásosnál jóval teltebb, de azért arányos testalkatú bábukon mutatták be az üzletben.

Fotó: Facebook.com/WomensRightsNews
Fotó: Facebook.com/WomensRightsNews

Összehasonlításképpen: a babák a világ minden táján jóval vékonyabbak, mint az átlagos női testalkat. Míg Amerikában ez utóbbi a 14-es méretet jelenti, a kirakatokban legfeljebb 6-os méretű "nőkkel" találkozhatunk. A svéd fast fashion márka most elsőként meri megmutatni azokat a vastag combokat és finoman domborodó hasakat, amelyeket csak elvétve látni a divatmagazinokban.

A fogás természetesen nagy vihart kavart az interneten, sokan egyszerűen lekövérezték a bábukat, de a legtöbben megvédték őket: a kritikusokat emlékeztették arra, hogy amit látnak, az a tökéletes női testtömegindex műanyag megfelelője. A képet több, a nők jogaiért küzdő szervezet is megosztotta.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.