Őszinte vallomás: így ért véget Josh házassága

házasság párkapcsolat válás vallomás elhidegülés zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Josh, a Josh és Jutta együttes frontembere, ismert és sikeres előadó, emellett pedig egy kiadó tulajdonosa. Számára mindig fontos volt a karrier, ennek viszont komoly kihatása lett a magánéletére.

Amikor az együttes sikert sikerre halmozott, Josh nem figyelt eléggé a párkapcsolatára, ezért felesége titokban más oldalán kereste a boldogságot. A kapcsolatuk válással végződött. Josh úgy gondolja, tanult a hibákból, amiket elkövetett, és jelenlegi párkapcsolatára nagyon vigyáz. A sorsa megtanította, hogy az életben mindent egyensúlyba kell hozni, mert akkor tud ő is harmóniában lenni önmagával és a környezetével.

"A volt feleségemmel hét évig tartott a kapcsolatunk, a házasságunk négy évig" - kezdi a történetét Josh. "Visszatekintve csak az első időszakban voltunk igazán boldogok, aztán jött a megszokás és ezt követően a problémák. Az első hibát ott követtem el, hogy mikor kezdtek kihűlni az érzelmek, nem figyeltem oda az intő jelekre, és a karrierembe temetkeztem. Mivel akkor kezdtek az együttes dolgai beindulni, elkezdtünk koncertezni, klipeket készíteni, interjúkat adni, egyre kevesebb időm maradt a feleségemre, ez pedig rányomta a bélyegét a házasságunkra. Andi úgy védekezett, hogy ő is elkezdte a karrierjét építeni. Emiatt teljesen más irányba ment az életünk, amit akkor egyikünk sem vett észre.

Forrás: Josh
Forrás: Josh

Elindult a karrierverseny köztünk. Nekem egyre jobban ment minden, neki pedig nem úgy jöttek össze az álmai, ahogy azt szerette volna. Akkor ezt a helyzetet ennyire pontosan még nem láttam át, csak így visszatekintve tisztult ki a mi történetünk. Az első intő jeleket egy férfinak már abból észre kell vennie, hogy nem rezeg egy hullámhosszon a feleségével. Hazamentem és alig beszélgettünk, mindenki csinálta a maga dolgát, de nem voltak beszélgetések, humor, harmónia, mintha egyedül éltem volna. Próbáltam időnként közeledni, de amikor azt éreztem, hogy elzárkózik, hagytam az egészet. Időnként leültünk, megbeszéltük a problémákat, utána két hétig működött a dolog, aztán újra azt vettem észre, hogy egy fásult kapcsolatban szenved két életerős és életigenlő ember. Ebben az időszakban már nem voltunk jó hatással egymásra, bár egyikünk sem akarta ezt felismerni. A sors pedig megoldotta a helyzetet. Nemsokára jött egy esemény, és végre elhatározásra jutottam.

Mi volt ez az esemény? Megtudtam, hogy a feleségemnek már van egy másik kapcsolata. Két fellépés között úgy döntöttem, hazamegyek letusolni és átöltözni, és amikor beléptem a lakásomba, ott volt egy számomra ismeretlen férfi, az asztalomnál ült a feleségemmel. A hirtelen jött sokk után sietnem kellett a koncertre, mert lent vártak az autóban a csapat tagjai. Jutta megkérdezte, mi történt, én pedig elmeséltem, hogy egy idegen férfi van a feleségemnél. Először azt hitték, hogy viccelek, én meg próbáltam tartani magam és lazának látszani, de bevallom, rettentően fájt az a pillanat. Az agyamon átszaladtak mindenféle gondolatok, hiszen nagyon nehéz ebben a helyzetben higgadtan gondolkodni. Mégis, az agresszív viselkedést még ilyen helyzetben sem tartom megfelelő emberi hozzáállásnak. Talán jól is jött ki, hogy dolgoztam aznap egész éjjel, még ha fájt is a lelkem, a zene és a közönség energiája erőt adott.

Forrás: Josh
Forrás: Josh

Úgy gondolom, annak idején hiba volt összeházasodnunk. Meg kellettt volna várni, hogyan alakul a karrierem, mennyire változunk meg, változik az életünk. Tudtam, hogy pár évig nagyon sokat kell majd dolgoznom, keveset leszek otthon. Természetesen erre minden lány azt mondja, amikor szerelmes, hogy semmi gond, de amikor folyamatában megélik, akkor kiderül, hogy mégsem tudják tolerálni ezt a felfokozott életvitelt. Tény, hogy egy ismert ember mellett, aki színpadon áll és rajongók veszik körül, nehezebb az élet, de ő így ismert meg, tudta, kit választott.

A válásunk viszonylag békésen zajlott, megegyeztünk, és amikor kimondták a válást, már nem viselt meg. Biztos van, aki ilyenkor keresi a válaszokat, az indokokat, az érveket, akkor sokkal nehezebb. Nálunk addigra már letisztultak a dolgok és csak ki kellett mondani: Igen, szeretnék elválni. Akkoriban nem volt kivel megbeszélnem az érzéseimet, és nem is jellemző rám, hogy mással beszélem meg a problémáim - megpróbáltam magamba rendezni a dolgot, de azt gondolom, ez a férfiak nagy részére jellemző.

Szerelem első látásra

A válás után szinte észre sem vettem, hogy egyedül maradtam, mert csak aludni jártam haza és kizárólag a karrieremre koncentráltam. Nem vetettem bele magam az éjszakába és nem csajoztam, hanem arra koncentráltam, ami a legfontosabb volt akkor az életemben: az együttesre. Aztán egy felvételen váratlanul betoppan az életembe Szilvi."

"Engem pont sminkeltek - vette át a történetet Josh párja, Szilvi -, csukott szemmel ültem és éreztem, hogy valaki néz, aztán sokáig beszélgettünk. Soha nem hittem abban, hogy létezik szerelem első látásra, de aznap felhívtam anyukámat, és mondtam neki, itt egy férfi, fogalmam sincs, ki ő, de úgy érzem, vele fogom leélni az életem. Az első találkozás után sokáig csak leveleztünk, mert úgy éreztük, még nem vagyunk készek egy új kapcsolatra. Aztán valahogy a sors úgy intézte, hogy állandóan összefutottunk a városban, többször is egymás mellett álltunk meg a kocsival, ami hihetetlennek tűnt. A harmadik ilyen találkozásnál már tudtuk, ez a sors akarata. Nem zavart az sem, hogy két hónapig csak leveleztünk, mert éreztem, most türelmesnek kell lennem."

Forrás: Josh
Forrás: Josh

"Összesodort minket az élet" - folytatja Josh. "Nem akartam komoly kapcsolatot, aztán mikor már régóta mentek a levelek és sűrűn beszéltünk telefonon, elhívtam Szilvit egy randevúra. A fejemben az volt, hogy most nem jött el az ideje annak, hogy megtaláljam az igazit, valószínűleg ez egy tudatalatti védekezés volt, mert nem szerettem volna újra sérülni. Szentendrén volt az első találkozónk egy cukrászdában, és azóta kéthavonta visszajárunk oda. Ez már egy szeánsz nálunk, ilyenkor mindent megbeszélünk, mert tanulva a régebbi hibákból, most odafigyelek arra, hogy a legkisebb problémát is tisztázzuk."

"Amikor Josh elmegy fellépésre, van bennem természetes féltés - veszi át a szót Szilvi -, de ez jólesik neki, mert számára azt jelenti, hogy aggódom érte és figyelek rá. Ha távol van, mindig felhív és ez megnyugtatóan hat. A nők között vannak olyanok, akik gátlástalanul letámadják a kiszemelt férfit és szerintem aki párkapcsolatban él, az tudja, hogy csak szeretettel és gondoskodó odafigyeléssel tudja a párja figyelmét és szerelmét megtartani. Úgy érezzük, szerencsések vagyunk, hiszen bennünket egymásnak teremtettek, van, aki egy életen át keresi az igazit, mi mindketten úgy érezzük, megtaláltuk egymásban a másik felünket!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.