csokoládékrém konyha gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell a boltok polcait böngészned, ha a sütikhez vagy a díszítéshez csokikrémet szeretnél használni. Létezik egy nagyon egyszerű recept, amivel biztos a házi készítésű siker!

Csak csoki meg tejszín, és kész is!

Végy egy adag csokikrémet: meglepően sok recept kezdődik így, mi pedig azon gondolkodunk, hogy az órákig kutyult vajas krém, a sűrítés, vagy a habverés az, amit jobban utálunk a különböző változatok elkészítésénél. Nos, van egy ünnepi jó hírünk: ezek közül egyikre sem lesz szükség a világ legegyszerűbb, és extra finom csokikrémjéhez. A tejszín mellett csupán két táblányi csokira lesz szükséged: egy minőségi ét- és egy tejcsokira, amit gőz fölött hamar felolvaszthatsz. Ugyanebbe az edénybe adagolhatod az ugyanennyi tejszínt: tehát két tábla csokihoz két deciliternyit. A kettőt rottyantsd össze pár perc alatt a tűzön – persze közben a kevergetést nem lehet megúszni -, és máris kész. Akár melegen is elkanalazhatjátok, de torták töltelékeként is tökéletes, ekkor egy kis étkezési keményítővel segítheted a szilárdabb állag elérését.

Forrás: Thinkstock

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.