Hét meglepő dolog, amire használhatod a fogkrémet - a fogmosáson kívül!

Forrás: Thinkstock -
égési sérülés háztartás szagtalanítás fogkrém tisztítás csodaszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fogkrém fehérít, políroz, illatosít, eltávolítja a foltokat, valamint helyreállítja és óvja a fogzománcot. A fogmosáson kívül számtalan dologra használhatod - most elárulunk tízet.

1. Égési sérülések fájdalomcsillapítása

Nyílt sebet nem okozó, enyhébb égési sérülésekre is enyhülést nyújt a fogkrém. Ha rögtön az égés kialakulása után az érintett területre kened, ideiglenesen csillapíthatod az égő fájdalmat, és megelőzheted a seb felnyílását.

2. Folteltávolítás

Fogkrémmel a ruhákról és a szőnyegekről is eltűntheted a makacs foltokat. Ruhák esetében tedd közvetlenül a foltra, és addig súrold, amíg el nem tűnik, aztán a szokott módon mosd ki. Szőnyegfolt esetén tegyél fogkrémet a szennyeződésre, súrold kefével, aztán azonnal öblítsd ki.

Forrás: Thinkstock

3. Piszkos cipők tisztítása

Ugyanez a taktika cipők esetében is beválik. A szőnyegekhez hasonlóan tedd a fogkrémet közvetlenül a piszkos felületre, dörzsöld meg alaposan, aztán nedves ruhával töröld át.

4. Zsírkréta eltávolítása a festett falakról

Óvatosan dörzsöld le az összefirkált falat fogkrémes nedves ruhával, és a zsírkréta el fog tűnni.

5. Cumisüveg szagtalanítása

Ha a cumisüveg savanyútej-szagot áraszt, fogkrémmel és üvegmosó kefével szagtalanítható.

6. Vasalótisztítás

Fogkrémmel a vasaló talpán felgyűlt odaégett szennyeződés is eltávolítható.

7. Szemüvegek páramentesítése

A könnyűbúvárok, úszók és triatlonosok talán már ismerik ezt a trükköt: kenj egy kis fogkrémet a szemüveg lencséire, öblítsd le, és íme! Többé nem kell drága páramentesítő zselét vásárolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.