Sikertörténet: Több mint 30 kilót fogyott Andi – bombacsinos lett!

diéta sikertörténet fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves Andira a munkába állása után kúszott fel szép lassan a több mint 30 kiló pluszsúly. A fiatal lány azonban nem adta fel: kitartással és életmódváltással ma már csinosabb, mint valaha. Következzen az ő története. 

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

Andi genetikailag nem tartozott soha a piszkafák közé, de az elmúlt években a sok munka miatt szép lassan felkúszott rá közel 30 kiló. A kozmetikusként dolgozó lánynak a munkája mellett nem maradt ideje edzeni, szinte csak péksüteményeken élt. ,,Amikor este hazaértem, már csak vacsorára és pihenésre vágytam. Észre sem vettem, amikor kikerekedtem, csak 94 kilónál eszméltem fel. Úgy döntöttem, ezt nem hagyhatom" – kezdi történetét Andi.

,,2008 tájékán elhatároztam, hogy csatlakozom a kolléganőimhez, és velük együtt fogok futni. Heti három alkalommal szakítottam erre időt – először lassú futással és rövid távokkal kezdtem, és szép lassan növeltem az adagot. Végül - ha volt még időm - beültem kicsit az infraszaunába is. Három hónap után azonban úgy hozta az élet, hogy otthagytam a munkahelyemet, és munkakört váltottam. A csajokkal vége lett a közös futásoknak, de nem adtam fel. Az új munkahelyem miatt nem tudtam folytatni a rendszeres reggeli edzést, de esténként otthon beiktattam a félórás testmozgást."

A sport azonban csak a kezdet volt – Andinak az étrendjén is változtatnia kellett, hogy eredményes lehessen az életmódváltása. ,,Az étkezésemet átalakítottam: megvontam magamtól a fehér kenyeret, az édességeket, a tésztákat. Helyettük rizst, húst és sok-sok zöldséget ettem. Ha nap közben péksüteményre vágytam, vettem magamnak egy teljes kiőrlésű croissant-t. Odafigyeltem, hogy este 6 után már ne egyek semmit, ha mégis megéheztem, akkor egy kis salátát csipegettem. Az édes üdítőket citromos és sima ásványvízre cseréltem. Először nehezen indult a fogyás, de nem adtam fel."

Andi egy év alatt 25 kilót fogyott, azóta pedig már 33 kiló mínusznál tart. A hirtelen súlyvesztésnek azonban voltak hátulütői. ,,Úgy érzem, fogyásban elértem a célom, most már csak szálkásítanom kéne. Sajnos a fogyókúra alatt elkövettem egy hibát, amit nem kellett volna – erre érdemes minden fogyni vágyónak odafigyelnie. Túl sokat fogytam rövid idő alatt, ezt pedig a bőröm nagyon megsínylette. Most már tudom, hogy szépen, lassan, fokozatosan kell leadni a pluszkilókat folyamatos edzés mellett, hogy a bőrnek legyen ideje regenerálódni. A fogyókúrám végén én már sajnos nem tudtam beiktatni a mozgást, ez pedig meg is látszik a testemen" – meséli Andi.

,Néha, amikor visszanézem a régi képeimet, alig akarom elhinni, hogy az a nő is én voltam. Amit megtanultam az utóbbi években, az az, hogy a sérelmeket, amiket a súlyunk miatt kapunk, mindig próbáljuk elfelejteni. Pedig inkább arra kell törekednünk, hogy a szépet lássuk magunkban. Mindig lesz valami a testünkön, amivel nem vagyunk elégedettek, amin változtatni akarunk, de fontos, hogy ezekre a gondolatokra ne fecséreljünk túl sok energiát. Próbáljuk meg inkább a szépet és a jót észrevenni, örüljünk, ha mások megdicsérnek, és higgyük el, ha azt halljuk, milyen jól nézünk ki!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.