Hosszú hétvége a láthatáron! 3 úti cél, 3 hangulat

utazás hosszú hétvége kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz téged is utazásra csábít, és valami egészen különleges helyen szeretnél kikapcsolódni? Akár a kalandos, a romantikus vagy a lazulós éned tört elő belőled, mutatunk három szuper célpontot, ami remekül passzol az aktuális hangulatodhoz!

Szél, homok, hullámok: Poel, a rejtett gyöngyszem

Az életben vannak pillanatok, amikor meg kell állnod, mély lélegzetet kell venned, és élvezned azt, amit látsz magad körül. Poel, Észak-Németország egyik legszebb szigete kiválóan alkalmas a feltöltődésre és a rohanó világtól való elvonulásra. A Lübeck, Wismar és Rostock között található balti-tengeri sziget bűvös vonzerejét az érintetlen festői táj, az egészséges levegő és a hangulatos kikötők mellett a hosszú, homokos tengerpart adja.

Poel tengerpartja Forrás: Thinkstock

Ennek a buja zöld paradicsomnak a természetesség valójában az igazi kincse, ugyanis a helyiek megőrizték a sziget sajátos flóráját és faunáját, ami különösen igaz a sós mocsarak egyedülálló élővilágára. A mesés látvány mellett aktív kikapcsolódási lehetőségeket is kínál a környék: szörfözhetsz, vitorlázhatsz, lovagolhatsz, bringázhatsz vagy vízisíelhetsz is, és az esték is kellemesen fognak telni a gyönyörű nyaralók egyikében. Érdemes benevezned egy vezetett túrára, hogy megismerhesd a sziget mozgalmas történelmét, ha pedig kimerészkedsz a nyílt tengerre, a hajóskapitány megmutatja neked a legjobb fogással kecsegtető helyeket.

A Life.hu extra tippje

Szeretnél egy hatalmasat bulizni a hosszú hétvégén, és végigjárni a jobbnál jobb éttermeket? Imádod a pezsgést, a szuper bulikat? Akkor Berlin a te városod! Berlin-Potsdam legjobb ára 69.900 forint/fő/3 éjtől

Több mint egy fürdő: Thermen Bussloo, Hollandia

Apeldoorn közelében, a gyönyörű Bussloo-tónál található az a különleges wellnessfürdő, ami méretét tekintve akkora, mint egy kisebb falu, és Hollandia egyik legszebb, legnívósabb üdülőhelyének számít. A török fürdőház, a hatalmas medencék, az ország első gejzír-szaunája és a több száz éves finn fenyőkből épített házikók adják a dizájn-resort nem mindennapi hangulatát. A díjnyertes fürdő minden wellnessálmot valóra vált, és az exkluzív kezelések után úgy fogod érezni magad, mintha újjászülettél volna. Ha a szaunázás szerelmese vagy, a különböző élményprogramok során mind testileg, mind lelkileg felfrissülhetsz. Az étterem bőséges választékával igazi kulináris élményt nyújt, a tó környéke pedig remek lehetőségeket kínál a gyalogos és kerékpáros túrázásra egyaránt. Kultúrszomjadat is csillapíthatod, ha ellátogatsz a festői parkokkal és malmokkal tarkított Apeldoornba és a középkori hangulatú Zutphenbe.

Thermen Bussloo, wellnessfürdő Forrás: www.thermenbussloo.nl

A Life.hu extra tippje

Amszterdam más európai nagyvárosokkal összehasonlítva sokkal nyugodtabb, és keresztül-kasul bejárhatod bringával, így történelmét és főbb látnivalóit néhány nap alatt megismerheted! Egy amszterdami városlátogatás csodás program tavasszal 84.900 forint/fő/3 éjtől

Misztikus séta a múltban

Minden zöld, minden virágzik! Tavasszal a szürkeséget felváltják a színek, és az időjárás is kirándulásra csábít. Ha azt szeretnéd, hogy a közelgő hosszú hétvége a romantika jegyében teljen, de nem akarsz túl messzire utazni, a csehországi Kroměříž (ejtsd: Kromerzsízs) tökéletes úti cél. A Morva folyó partján fekvő város jelképe a főtér mellett álló érseki palota, ami a Kastélykerttel és a Virágoskerttel együtt 1998-ban felkerült a világörökségi listára. Ez utóbbi a világ egyik legjelentősebb kertészeti remekműve, ami a klasszicista Rotundával, a 90 szobrot felvonultató oszlopsorral és a madárházzal különösen tavasszal mesés látvány.

Forrás: Thinkstock

A palota termein végigsétálni is hatalmas élmény, és a galériában olyan mesterek festményeit is megcsodálhatod, mint Tiziano, Van Dyck és Cranach. Érdemes a város főterén kiülni egy kávéra, és gyönyörködni az ódon polgárházak szépségében, de borkóstolóra is lehetőség nyílik a bíborosi pincékben.

Life.hu tipp

A közeli Olmütz egy igazi élő, lélegző cseh város, ami gyönyörű műemlékeivel, macskaköves utcáival, hangulatos kocsmáival és gasztronómiai különlegességeivel legalább olyan izgalmas és látványos, mint Prága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.